Afbeelding

Steunpakket 3.0 afgezwakt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Achter de schermen wordt door de politiek al hard gewerkt aan het nieuwe steunpakket. Echter dit pakket zal met grote zekerheid worden afgezwakt.

Op dit moment zijn de politieke onderhandelingen over dit steunpakket in volle gang. Het is zelfs de verwachting dat de eerste contouren van het nieuwe noodpakket 3.0 volgende week al worden gepresenteerd. Het pakket 3.0, dat in zal gaan op 1 oktober, zal dit keer een langere periode kennen, namelijk tot de zomer van 2021. De achterliggende gedachte is dat de getroffen ondernemingen langer weten waar ze op kunnen rekenen.

De belangrijkste aanpassing betreft de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). In de NOW 1.0 en 2.0 is een minimaal omzetverlies van 20% nodig, als zij in aanmerking komen voor de tegemoetkoming (van de overheid) tot 90% van de salarissen van de werknemers. Vanaf 1 oktober 2020 komen alleen ondernemingen met 30% verlies voor de NOW 3.0 in aanmerking. Dit zal betekenen dat een stuk minder ondernemers hiervoor in aanmerking komen. Ook wordt nog bekeken of er specifieke regelingen moeten komen voor branches. Denk hierbij aan horeca en events.

Daarnaast wordt het deel van de loonsom dat de overheid voor haar rekening neemt afgebouwd. Dit zal in stappen gaan. Nu is het zo dat de overheid 90% van de personeelskosten betaald. In het nieuwe plan zal dat worden teruggeschroefd naar achtereenvolgens 80, 70 en 60 procent. Verder wordt er nog gesproken over ontslag gedurende het derde noodpakket. Ondernemingen zouden meer ruimte krijgen om personeel te ontslaan. Het is en blijft daarom verstandig om kritisch naar het eigen proces te kijken en te beoordelen waa maatregelen nodig zijn. Mochten dit maatregelen zijn op het personele vlak, dan spreken wij dit graag met u door.

Zodra het Corona-steunpakket 3.0 duidelijk is zullen wij u hierover informeren via onze website of andere socials.

Vestigingen in Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Genemuiden & Deventer 038 851 52 00, info@brouwers.nl, www.brouwers.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30