Afbeelding
Erik-Jan Berends

Bas Autowas 3.0 biedt totale ‘wasbeleving’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Duurzaamheid en gastvrijheid vormen de basis voor een totaal nieuwe ‘wasbeleving’ bij Bas Autowas in Zwolle-Zuid. “Na een jaar verbouwen zijn voor 98 procent klaar en willen we iedereen laten kennismaken”, vertelt eigenaar Maarten van Boven.

Het is dus niet enkel meer wassen bij de wasstraat, benadrukt hij. “Het is ‘Bas in een nieuwe jas’. We verkopen nu een beleving; het totaalplaatje moet kloppen.” Met een dak vol zonnepanelen is de vestiging voor een groot deel zelfvoorzienend. “Er zijn zelfs dagen dat we stroom terug leveren”, vertelt Van Boven met gepaste trots. Het drieduizend vierkante meter grote pand biedt plaats aan twee nieuwe wasstraten en een overdekt serviceplein. Voor de betere doorstroming betaling klanten binnenkort achteraf. Van Boven: “Het is voor klanten altijd prettiger eerst iets te krijgen en dan pas achteraf te hoeven betalen. Het mooie is dat ik schetsen heb gevonden, waarop mijn vader dit idee al had. Dat bevestigt me in de keuze dat we een heel mooie weg zijn ingeslagen.”

Op het serviceplein kunnen klanten hun voertuig overdekt stofzuigen. Anders dan voorheen, treedt de stofzuiger pas in werking als die uit de houder wordt gepakt. Met luchtspuitjes kunnen de automobilisten de laatste druppels van de auto drogen of het dashboard reinigen. Het wasplezier wordt nog vergroot met een mattenklopper machine en automaten met doekjes en autoparfum. “Als de hele verbouwing is afgerond, komt er een medewerker op het plein om mensen te informeren en extra aandacht te geven”, aldus de eigenaar.

Bas Autowas is in 1996 op deze plek in Zwolle begonnen. Met deze tweede verbouwing noemt Van Boven dit Bas Autowas 3.0. Trots als hij is op deze metamorfose hoopt hij dat veel mensen komen kennismaken. Vanaf vrijdag 18 september betalen klanten daarom een maand lang slechts 10 euro in plaats van 19,50 euro voor het nieuwe en meest uitgebreide Bas Beste programma.

Bas Autowas

Wilhelm Röntgenstraat 1

8013 NE Zwolle

(038) 465 92 54

www.basautowas.nl