Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe e-learning maakt financiële cijfers weer ‘Kristal Helder’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De financieel bedrijfseconomische vakgebieden moeten weer serieus worden genomen, vinden Zwollenaren Leo van der Heem en Gosse Korte. Daartoe hebben de specialisten een nieuwe online training Kristal Helder Financieel Management ontwikkeld. “Hiermee leer je als professional financiële cijfers in een organisatie écht te begrijpen.”

In 2016 jaar startten beide experts op financieel-economisch gebied hun samenwerking. Na vier jaar onderzoeken en bouwen hebben Leo van der Heem van het financiële HeemHemmen-systeem en Gosse Korte van Skoledo Online Trainingen de e-learning Kristal Helder Financieel Management afgerond. De initiatiefnemers richten zich met name op ondernemers, managementleden en toekomstige verantwoordelijken, zoals Bsc- en Msc-studenten.

Nu onjuistheden en schijn-helderheid

De huidige gemankeerde kijk op financiële bedrijfseconomische vakgebieden vraagt een veel nauwkeurigere benadering, vindt Gosse Korte die doceert in dit vakgebied: “Op dit moment staan studieboeken en leervideo’s over bedrijfseconomie en financieel management vol met onjuistheden, slordigheden en schijn-helderheid.” Hij somt enkele voorbeelden op van verkeerde interpretatie: “de definitie van winst is opbrengst min kosten, de balans is een momentopname en geeft de bezittingen en schulden van een organisatie weer. Of investeren is het vastleggen van vermogen in activa.”

Vier Gouden regels geven duidelijkheid

Hier maakt Kristal Helder Financieel Management korte metten mee, stelt Leo van der Heem: “Mensen die zich nu of straks verantwoordelijk voelen voor de bedrijfsvoering, gaan met onze nieuwe gebruiksvriendelijke e-learning de financiële cijfers van een organisatie ook écht begrijpen.” De e-learning baseert zich op de vier Gouden regels: zet vakjargon om in dagelijks taalgebruik, scheid geld en vermogen zorgvuldig, definieer ieder begrip zorgvuldig en exact en gebruik nooit meer dan één betekenis van een begrip tegelijk. De e-learning is beschikbaar via www.skoledo.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Gosse Korte, 038-4217688, info@skoledo.com


Leo van der Heem, 038 460 39 84, vanderheemadvies@ziggo.nl