Afbeelding
Foto aangeleverd

DeFi beurzen krijgen geen voet aan de grond

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Gedecentraliseerde beurzen zijn sinds kort echt aan hun opmars begonnen. Echter ziet het er op dit moment nog niet naar uit dat we een gedecentraliseerde economie zullen krijgen. De groei van het gebruik van deze gedecentraliseerde beurzen is op dit moment nog lang niet zo groot als de groei van bekende munten als Bitcoin. Ook is het handelsvolume aanzienlijk lager. Maar vertelt het volume alleen al het hele verhaal? Of zullen de gedecentraliseerde beurzen binnenkort wel de standaard worden? Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen, in dit artikel komt het allemaal aan de orde!

Populariteit van DeFi projecten

Laten we eerst eens kijken naar de populariteit rondom de gedecentraliseerde beurs projecten. Bij de start met Compound’s COMP-munt in juni hebben andere projecten die dit voorbeeld volgden soortgelijke patronen gezien. Yam Finance’s YAM, SushSwap’s SUSHI en BurgerSwap’s BURGER hebben allemaal een enorme populariteit bij de lancering gezien die werd gevolgd door een flinke daling wanneer de hype weer achter de rug was. Gezien de huidige data is het relatief eenvoudig om een directe correlatie te vinden tussen de razendsnelle opkomst van het DEX-volume en de rage voor het uitgeven van DeFi munten die tot nu toe niet in staat zijn geweest om hun waarde na de eerste hype vast te houden.

Regulering zorgt voor problemen

Al deze speculaties houden echter geen rekening met de ene factor die de interesse van beleggers voor DeFi-munten voor eens en voor altijd kapot kan maken. We hebben het natuurlijk over regulering. Ondanks de ambities van DeFi om te decentraliseren, kunnen maar weinig projecten beweren dat ze echt gedecentraliseerd zijn. Er zijn teams van mensen die de onderliggende codebases onderhouden, de hosting van de app-gegevens betalen en de gebruikersinterfaces verzorgen. Alle DeFi-munten in de wereld zullen de United States Securities and Exchange Commission of het Financial Crimes Enforcement Network er niet van weerhouden om achter iedereen aan te gaan die volgens hen verantwoordelijk is voor het overtreden van de regelgeving op het gebied van de financiële markt. dit gebeurt vanzelf wanneer de tijd daar rijp voor is. Niet voor niets dat mensen toch kiezen voor de gecentraliseerde beurzen zoals Bitfinex of Bitcoin Trader.

Strengere handhaving tegen cryptobedrijven

De recente beschuldigingen tegen BitMEX hebben iedereen gewezen op de potentiële gevaren die crypto-bedrijven en -platforms kunnen lopen als ze ontdekt worden dat het ontbreekt aan Know Your Customer en Anti-Money Laundering checks. Hier vallen de DeFi beurzen ook onder. Bovendien heeft CipherTrace ook verklaard dat DeFi een aantrekkelijk toevluchtsoord zou kunnen zijn voor witwassers. Het feit dat de fondsen die uit de recente KuCoin-wisselhack zijn gehaald en zich via Uniswap een weg hebben gebaand, maakt dit echt een geloofwaardige gedachte. In het ergste geval zou DeFi de weg van de ICO kunnen inslaan. Hierdoor zouden ze munten waardeloos worden. De CEO van EToro denkt dat deze kwestie uiteindelijk de huidige DeFi rage zal vertragen: “DeFi-producten zullen waarschijnlijk te maken krijgen met regulerend onderzoek aangezien toepassingen van blockchain-technologie steeds meer ingang vinden bij een bredere gemeenschap van gebruikers”.