Afbeelding
Foto: HansenLidyFotografie.nl

‘Met een kleine tijdsinvestering maak je een wezenlijk verschil in het leven van een ander’

Partnerbijdrages

Door haar interesse in andere culturen en haar Social Work achtergrond is de stage als ParticipatieMaatje Sharon (23) uit Otterlo op het lijf geschreven. Inmiddels is ze al een aantal maanden op weg en wijst ze vijf gezinnen de weg in Zwolle. Vol enthousiasme deelt ze haar verhaal.

Het samen invullen van formulieren, vertalen van brieven, het uitzoeken van moeilijke vragen, op zoek naar een activiteiten als een vrouwengroep om beter Nederlands te leren, kijken waar iemand fietslessen kan krijgen en het regelen van een laptop. Zomaar een greep uit de activiteiten die Sharon oppakt als maatje. Het is maar net waar het gezin hulp bij nodig heeft. Zelf weet ze ook niet alles, “maar dat is juist het leuke”, geeft ze aan, “oplossingen worden niet op een presenteerblaadje aangeboden, dat houdt het uitdagend. Daarnaast is de dankbaarheid bij de gezinnen groot. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Het geeft haar veel energie een ander op weg te kunnen helpen. “Dat is ook wel het mooiste”, zegt ze met een grote glimlach. “Door een beetje tijd te investeren, maak je een wezenlijk verschil in het leven van een ander. Dat is zo mooi en dat enthousiasme zou ik iedereen mee willen geven.”

Iedereen kan vrijwilliger worden als ParticipatieMaatje. De stageplekken zijn voor komend jaar al vervuld, maar de stichting is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Bekijk meer informatie op www.voorelkaarzwolle.nl/word-participatiemaatje/.