Afbeelding
Aangeleverd

Koel je huis met deze tips

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De laatste jaren lijkt het wel of de zomers in ons land alleen maar warmer worden. Dit is ook het geval, want de aarde warmt steeds verder op. Deze temperatuurstijging beperkt zich helaas niet alleen tot buiten. Als het buiten warm is, warmt het binnen namelijk ook op. Op warme dagen kan het hierdoor zelfs ontzettend warm worden in huis. Dit zorgt er mogelijk voor dat je ’s avonds moeite hebt om in slaap te komen. Reden genoeg om te zorgen voor een koel huis. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Deze onderstaande tips helpen jou hier een handje bij. 

Gebruik zonwering
In de zomermaanden staat de zon vaak al vroeg hoog aan de hemel. Hierdoor duurt het vaak niet lang voordat de temperatuur oploopt. Zodra de zon begint te schijnen, warmt jouw huis ook op. De zon schijnt immers door de ramen naar binnen. Wil je jouw huis koel houden? Dan is zonwering geen overbodige luxe. Hiermee voorkom je namelijk dat de zon naar binnen schijnt. En als je de zon buiten houdt, wordt het in huis ook een stuk minder warm.

Drijf warme lucht je huis uit
Helaas beschikt lang niet iedere woning in ons land over zonwering. Dit betekent niet dat je maar moet leren leven met de warmte. Nee, want je kunt warme lucht namelijk ook uit jouw huis drijven. Hiervoor zet je jouw ramen en deuren open. Doe dit niet op het heetst van de dag, maar ’s avonds. Als je ramen en deuren in de middag open zet, wordt het namelijk nog veel warmer in huis. Zet ramen en deuren overigens alleen tegen elkaar open als het (flink) is afgekoeld.

Koop een airco
In de zomermaanden blijft het in de avond en nacht vaak broeierig. Hierdoor heeft het niet veel zin om ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Om jouw huis toch koel te krijgen, koop je best een sterke mobiele airco. Dit apparaat voert de warme lucht namelijk af naar buiten en blaast koude lucht een ruime in. Weet je niet welke airco je moet kopen? Kijk dan eens op Airco-review.nl. Hier worden verschillende airco’s met elkaar vergeleken.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 5 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden