Afbeelding
aangeleverd

Hoe bereid je jouw kantoor voor op de zomer?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De zomers in Nederland lijken in sommige momenten wel steeds warmer te worden en dat is natuurlijk ook zo. Het is dan dus ook belangrijk om je hier ruim van te voren op te gaan voorbereiden. Ook wanneer het het kantoor betreft. Jij en je collega’s willen tijdens de zomerdagen natuurlijk gewoon aan het werk kunnen blijven en daarom gaan we in deze tekst kijken naar verschillende manieren waarop je het kantoor kan voorbereiden op de zomer.

Voldoende water en andere verkoelende dranken

Zorg er allereerst voor dat er voldoende mogelijkheid is om koud water of andere koude dranken te kunnen pakken. Wanneer je meer zweet, is het natuurlijk ook zo dat je meer vocht nodig hebt om het vochtniveau op peil te houden in het lichaam. Ook zorgt een koude drank ervoor dat het lichaam afkoelt en dat is natuurlijk net wat je wil wanneer het buiten hartstikke warm is. Een goede water tap of een koude koelkast kunnen er beiden voor zorgen dat er voldoende koude dranken te halen zijn in het kantoor.

Een koelere lucht

Toch is een koele drank maar tijdelijk en wanneer deze op is, zal het weer steeds warmer worden in het kantoor en daarom is het dus ook belangrijk om naar iets te kijken wat het klimaat in het kantoor op peil houdt. Bijvoorbeeld een mobiele airco. Dat is een airco, maar dan is deze makkelijk te verplaatsen en op te bergen wanneer hij niet nodig is. Ook is een mobiele airco veel lager in de aanschaf dan een reguliere airco. De mobiele airco zorgt ervoor dat de warme lucht in het kantoor omgezet wordt naar koele lucht. Op die manier is de temperatuur binnen het kantoor natuurlijk veel beter dan buiten. Een ideale manier dus om het hoofd koel te houden in de warme dagen die er in de zomer weer aan zitten te komen.

Flexibel zijn met de werkuren

Wanneer het mogelijk is, is het ook altijd handig om flexibeler om te gaan met de werkuren. In de ochtend is het natuurlijk nog vrij koel en het is dan handiger om wat eerder te beginnen zodat het kantoor gesloten is op het moment dat het echt heet is. Daarbij geldt ook dat collega’s dan wellicht open staan voor een aantal extra uren werken in de avond om zo alsnog tijdens de koele uren te kunnen werken.