Afbeelding
Aangeleverd

De voordelen van kunstgras

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kunstgras bestaat alweer zo lang dat niemand er raar van opkijkt als het in de achtertuin wordt aangetroffen. De ontwikkelingen op het gebied van kunstgrastapijt hebben evenmin stilgestaan. Dat heeft ertoe geleid dat het materiaal aanzienlijk is verbeterd in de afgelopen jaren. Alle voordelen dat kunstgrastapijt al had zijn hierdoor verbeterd.
Desalniettemin bestaan er nog steeds enkele misverstanden over kunstgrasmatten. In deze blog halen wij die uit de wereld en vertellen wij wat de vele voordelen van kunstgras zijn.

Misverstanden over kunstgras

Het meest gehoorde misverstand over kunstgrastapijt is dat het prijzig is qua aanschaf.
Hierbij wordt vaak over het hoofd gezien dat het ten eerste een eenmalige investering is.
Ten tweede betreft het een investering dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft.

Om een gazon met natuurgras sterk en gezond te houden, moet er minstens één keer per jaar onderhoud aan worden uitgevoerd.
Gras moet onder andere bemest en geverticuteerd worden. Het vele grasmaaien en ander onderhoud nog niet meegerekend. Of u dat nu zelf doet of uitbesteed aan de tuinman, de winst die u aan tijd of geld bespaart met een kunstgrasmat maakt de eenmalige investering het meer dan waard. Kunstgras is leverbaar in verschillende prijsklassen. Ook voor huishoudens met een klein budget behoort een tuin met een kunstgrastapijt tot de mogelijkheden.

Een ander veelgehoord misverstand is dat een kunstgrasmat wateroverlast veroorzaakt. Niets is minder waar. Een kunstgrasmat laat regenwater wel degelijk door naar de bodem.
Wanneer er wel plassen blijven liggen bij (zware) regenval, ligt de oorzaak hiervan doorgaans bij de ondergrond.

Onderhoudsvriendelijk

Als uw tuin eenmaal is voorzien van een kunstgrasmat, plukt u de vruchten van de vele voordelen die het met zich meebrengt.
Het bespaart ontzettend veel tijd en/of geld aan het benodigde onderhoud dat bij natuurgras uitgevoerd moet worden.

Een gazon van natuurgras dient minstens eens per jaar grondig onderhouden te worden. Het gras moet ingestoken en geverticuteerd worden om het sterk te en gezond te houden. Vervolgens moet het aanwezige onkruid verwijderd worden en dient het gras bemest te worden.
Dan hebben we het nog niet gehad over het regelmatige grasmaaien en water sproeien.

Het niet meer hoeven uitvoeren van al deze klusjes wordt door kunstgrasbezitters dan ook als het grootste voordeel van kunstgras kopen beschouwd.

Kleurvast tijdens de lange levensloop

Kunstgrastapijt wordt gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dat leidt ertoe dat uw tuin tot wel 25 jaar lang mee kan gaan.
Het materiaal waaruit kunstgrasmatten worden vervaardigt is Uv-bestendig. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras dezelfde kleur blijft behouden, ook al ligt het jarenlang inde zon.

Een van de ontwikkelingen dat kunstgrastapijt heeft doorgemaakt, is dat er in de schaduw veel minder snel alg ontstaat. Waar in het verleden snel mos en alg ontstond wanneer het kunstgras in de schaduw was gelegen, is dat met het tegenwoordige kunstgras aanzienlijk minder geworden.

Kindvriendelijk

Het kunstgras van nu is nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Het kleurvaste bestandsdeel die het kunstgras eruit laat zien als echt gras voelt ook net zo zacht aan. Dat maakt het voor kinderen net zo makkelijk spelen, vallen en opstaan als op natuurgras. Veilig spelen op kunstgras met de uitstraling van natuurgras. Daarmee heeft kunstgrastapijt het beste van beide werelden.