Team Zwolle
Team Zwolle Aangeleverd

ProReva is de specialist in orthopedische hulpmiddelen voor kinderen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

ProReva is een orthopedische instrumentmakerij met vestigingen in heel Midden Nederland. In 2010 opende het bedrijf hun vestiging in Zwolle tegenover Vogellanden, waarmee ze nauw samenwerken.

Het van oorsprong Apeldoornse bedrijf werd opgericht in 1974 en maakte destijds voornamelijk beenprothesen in opdracht van het revalidatiecentrum. Vandaag de dag is het een zelfstandig full-service bedrijf in het aanmeten en maken van allerlei soorten orthopedische hulpmiddelen. Zo ontwikkelde het team in Zwolle de dunste redressiehelm van Nederland. 

“In de kinderrevalidatie zijn complexe hulpmiddelen nodig voor diverse ziektebeelden. Omdat we van oudsher al samenwerken met revalidatiecentra in heel Nederland hebben we hier heel veel ervaring mee”, verklaart Robert Jan. Robert Jan is al jaren een vertrouwd gezicht bij ProReva in Zwolle. Hij is een expert als het gaat om armprothesen, maar is ook één van de kinderspecialisten. Hij maakt o.a. deel uit van de revalidatieteams bij De Twijn (speciaal onderwijs) in Zwolle. ProReva verzorgt spreekuren op locatie, maar ook op (mytyl)scholen en bij verschillende instellingen en ziekenhuizen in de regio Overijssel.

Kinderspecialisme

Alle instrumentmakers van het kinderteam zijn het erover eens: “Wat we doen, is enorm dankbaar werk. Dankzij de orthopedische oplossing die jij bedenkt, krijgen ze een veel betere kwaliteit van leven. We behandelen veel kinderen gedurende hun hele kindertijd. We zien ze wel vijf, zes keer per jaar. Dan bouw je een band op.” Robert Jan maakt de vergelijking met kinderen in ontwikkelingslanden, die niet behandeld worden met spalken. “Als deze kinderen hun volwassen leeftijd bereiken, worden ze door het scheefgroeien van hun botten en gewrichten vaak rolstoelafhankelijk. Wij kunnen dat met een goede spalk meestal voorkomen.”

Natuurlijk is het voor een kind niet leuk als hij of zij een spalk moet dragen. “Daarom zijn we de hele tijd bezig om onze service en producten te verbeteren. Juist voor deze jonge doelgroep. Om het dragen van een spalk voor kinderen wat leuker te maken, mogen kinderen zelf kiezen welke kleuren of afbeeldingen gebruikt moeten worden voor hun spalken”, vertelt Koen. 


Aangeleverd

MegaReva, de superheld van ProReva

Het bezoeken van een spreekuur of aanmeten van een hulpmiddel kan best een beetje spannend zijn. We doen ons best om ook van dat moment een leukere ervaring te maken.” zegt Tessa. “Dat lukt door je goed in te leven of een lolletje te maken.” Eén van andere manieren is de inzet van MegaReva. Eind vorig jaar zag deze superheld het licht. Hij werd in het leven geroepen om kinderen wegwijs te maken bij ProReva. Bovendien is hij een held waarmee kinderen zich kunnen identificeren. “MegaReva draagt een armspalk, een beenprothese en een helm. Allemaal producten die wij ook voor kinderen maken. Deze hulpmiddelen maken hem niet zwakker, maar geven hem juist superkrachten!” lacht Tessa.


Aangeleverd

MegaReva op TikTok

Het team is enthousiast over de komst van de superheld. “MegaReva krijgt steeds meer vorm. We hebben hem net geïntroduceerd en achter de schermen werken we meer plannen uit. Zo krijgt MegaReva een eigen TikTok-account”, verklapt salesmanager Majella van Montfoort. “Veel jongeren communiceren via dit medium. Wij willen de kinderen zelf bereiken en op hun level vertellen wat we bij ProReva doen en wat hen te wachten staat als ze naar een spreekuur komen.” 

Kennisdelen

De harde kern van het kinderteam in Zwolle bestaat uit Ester, Robert Jan, Koen en Tessa. Maar ook Nardo, Arend Jan en Mathilde zijn echte kinderexperts. Ze overleggen regelmatig met elkaar, maar ook met de kinderteams van de andere vestigingen. “Heel waardevol”, zegt Ester; “onze collega’s in Apeldoorn, Amersfoort en Hilversum werken weer samen met andere revalidatieteams. Door goed samen te werken en onze kennis te delen, weten we goed wat er speelt. Samen komen we tot de beste oplossingen!”

Contactinformatie

ProReva, orthopedisch maatwerk
Hyacinthstraat 57
8013 XX Zwolle
tel.: 038 – 467 27 20
e-mail: info.zwolle@proreva.nl
www.proreva.nl

Afbeelding
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden