Afbeelding
Aangeleverd

Je thuiswerkplek inrichten doe je zo!

Partnerbijdrages

Het thuiswerken is iets dat in het jaar 2020 in Nederland haar intrede heeft gemaakt. Waar het voor iedereen in de eerste maanden enorm onwennig geweest is, zijn de meeste mensen er inmiddels wel gewend aan geraakt. Na aan de situatie gewend te zijn geraakt zijn we massaal de voordelen van thuiswerken gaan inzien. Uit diverse onderzoeken is dan ook gebleken dat een groot deel van Nederland thuis wilt blijven werken, de een fulltime en de ander parttime. Deze voordelen gelden zowel voor werkgever als voor werknemer. Het feit dat beide partijen hier voordeel van hebben maakt de kans dat het thuiswerken blijvend is alleen maar groter. Om op een goede manier thuis te kunnen werken dient je thuiswerkplek aan enkele voorwaarden te voldoen. In deze blog vertellen we je meer over deze voorwaarden!

Kantoormeubilair

Het aanschaffen van kantoormeubilair voor thuis zal in eerste instantie onwennig zijn. Deze artikelen voelen als werk-gerelateerd en wil je normaliter zo ver mogelijk uit je eigen woning houden. Echter, zodra je de woning ook als werkplek gaat zien is de aanschaf van kantoormeubilair onvermijdelijk. Denk hierbij aan de aanschaf van een bureau, een of meerdere bureaustoelen en bijvoorbeeld een tweede monitor. Dit kantoormeubilair zal je thuiswerkplek als een échte werkplek laten voelen. Hierdoor kun je hier efficiënter en geconcentreerder werken. Na de aanschaf van kantoormeubilair zal je productiviteit gegarandeerd omhoog gaan!

Rust

Om fatsoenlijk te kunnen werken dien je in je woning een rustige plek te creëren. Op deze rustige plek kun je vervolgens je werkzaamheden uitvoeren. Het creëren van een rustige werkplek is op de ene plek lastiger dan de ander. Het ene huishouden heeft namelijk veel last van verkeer of spelende kinderen terwijl het andere huishouden hier helemaal geen last van heeft. In alle gevallen kun je rust creëren door bijvoorbeeld oordoppen of een noise cancelling koptelefoon te gebruiken. Het enige nadeel van deze materialen is dat je geluiden die je juist wél wilt horen vaak ook niet hoort. Denk hierbij aan je partner die roept dat het eten klaar is of een van je kinderen die zijn of haar teen heeft gestoten. Probeer hier voor jezelf een middenweg in te vinden!