Afbeelding
Pixabay

Gevelreiniging als vast onderdeel van onderhoud

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Langzamerhand worden de dagen steeds zonniger. Dat betekent dat we massaal onderhoud gaan plegen aan de buitenzijde van onze woning. Steeds meer mensen poten de plantjes in de voortuin, maaien het gras en wieden het onkruid. Ook is dit het moment om de kozijnen te schilderen en de ramen te zemen. Na een zaterdag hard werken lijkt de buitenzijde er spik en span uit te zien. Nu de gevel nog. Deze wordt echter vaak vergeten. En dát terwijl de gevel nu net zo’n belangrijk onderdeel is. Een vuile gevel is namelijk het eerste dat opvalt wanneer mensen tegen je woning aankijken.

Maak de vuile gevel weer schoon

Na een herfst- en winterperiode met regen en uitlaatgassen van alle auto’s die langsrijden, is de kans groot dat je gevel een groene aanslag heeft. Zonde toch, om de hele tuin aan te pakken maar het aangezicht van je huis met groene aanslag te laten zitten? Niet alleen omdat dit er niet mooi uitziet, óók omdat een schone gevel bijdraagt aan de levensduur van de buitenzijde woning. Een gevel die niet wordt onderhouden kan namelijk schaden veroorzaken, zoals vochtplekken.

De gevel (laten) reinigen

Gevelreiniging is dus ontzettend belangrijk voor het onderhoud en voor het aangezicht. Als je besluit om hiermee aan de slag te gaan, sta je voor de eerste keuze: gevel reinigen zelf doen of de gevel laten reinigen. Die keuze kan je het beste laten afhangen van het type reiniging dat je nodig hebt. Je kunt de gevel reinigen met een chemisch reinigingsmiddel, hem reinigen met stoom of de gevel laten stralen. Reinigen met stoom en de hogedrukspuit heb je vast al eens vaker gezien en kun je waarschijnlijk ook zelf! Chemisch reinigen en stralen is daarentegen wel andere koek. Dit kun je beter laten doen!

Chemisch reinigen: wat is dat?

Reinigen met een chemisch middel klinkt niet heel milieuvriendelijk. Je vraagt je waarschijnlijk af wat het effect is van chemisch reinigen op het milieu. Als je dit door een professionele reiniger laat doen, is het effect minimaal. Gevelreinigingsbedrijven zorgen ervoor dat chemisch afvalwater wordt opgevangen, zodat het niet in de natuur terecht komt. Het effect op je buitenmuur is daarentegen wel groot! Met een chemisch reinigingsmiddel verwijder je eenvoudig verf of sporen van uitlaatgassen van je buitenmuur.

Stralen: wat is dat?

Stralen is een reinigingsmethode dat wordt ingezet voor gevels die verkleurd zijn. Was je gevel van origine wit, maar is deze nu meer geel geworden? Door te stralen krijgt de gevel zijn originele kleur weer terug. Na de reiniging ook de originele kleur behouden? Laat je gevel dan direct impregneren! Impregnatie is perfect voor kleurbehoud én het voorkomen van toekomstige aanslag. Een specialist kan je hier prima bij helpen.