Afbeelding
Aangeleverd

Wat maakt online dating nu zo populair?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Online dating is de afgelopen jaren niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Dit is ook zeker geen verrassing te noemen want iedereen zal wel iemand kennen die via het internet zijn of haar nieuwe partner ontmoet heeft. Online dating is door de jaren heen steeds normaler en ook beter geworden! In deze blog vertellen we je meer over waarom online dating nou juist zo populair is geworden!

Voor alles en iedereen

Online dating is een veilige manier van met mensen in contact komen. Omdat mensen vaak online daten vanuit een privé omgeving kun je op een hele laagdrempelige manier met andere daters in contact komen. Je hoeft hier niet je huis voor uit en kunt dit gewoon vanaf de bank doen. Hierdoor is er eigenlijk ook nooit een excuus om geen online dating profiel te openen. Dit geldt voor zowel tieners als mensen die op zoek zijn naar 50 plus dating. Iedereen is tegenwoordig verbonden met het internet en hierdoor in staat om via het internet een nieuwe levenspartner te ontmoeten.

Corona pandemie

Voor de corona pandemie was online dating al enorm populair, maar de corona pandemie heeft de populariteit in een nieuwe stroomversnelling toen belandden. Doordat we allemaal verplicht binnen waren was er buiten online daten om ook bijna geen andere mogelijkheid om met nieuwe mensen in aanraking te komen. De plekken waar je normaal iemand zou tegenkomen waren gesloten dus we waren allemaal aangewezen op het internet. Doordat de platforms al snel doorhadden dat dit voor hun gouden tijden waren zag je al snel reclame uitingen van de platforms om mensen te attenderen op de online mogelijkheden. Men is hier massaal op ingesprongen en heeft het online daten meer omarmd dan ooit tevoren! Dit gold natuurlijk voor de jongere generatie, maar nog meer voor de wat oudere generatie. Platforms als VijftigPlusDating.nl groeiden enorm. Dit kwam omdat de corona pandemie er niet alleen voor zorgde dat nieuwe mensen ontmoeten lastiger werd, maar ook het ontmoeten van bekenden werd ontmoedigd. Eenzaamheid stond om de hoek en hierdoor werd het online daten alleen maar aantrekkelijker.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden