Afbeelding
Aangeleverd

Hoe wordt een wespennest verwijderd?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zie je de laatste tijd wel erg veel wespen in de buurt van jouw woning vliegen? Dan zit er mogelijk een nest in de buurt. De makkelijkste manier om dit te achterhalen, is door één van wespen te volgen. Wanneer er inderdaad een nest blijkt te zitten, raden wij je aan direct in actie te komen. Als je niets doet, wordt het nest namelijk alsmaar groter en groter. Hierdoor ervaar je alleen nog maar meer overlast, want de wespenpopulatie groeit alsmaar verder. Helaas weten veel mensen niet hoe zij een wespennest verwijderen. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen je hieronder precies hoe zo’n nest verwijderd wordt.

Blijf zelf van het nest af

Heeft de wesp je naar het nest geleid? Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk verlost worden van dit nest. Sommige mensen besluiten daarom het nest kapot te maken door er met een stok tegenaan te slaan. Dit lijkt misschien een goede optie, maar dat is het allerminst. Als je het nest kapot maakt, komt het ongedierte namelijk massaal naar buiten. Omdat jij de enige bent die op dat moment in de buurt is, richten de wespen zich tot jou.

Als je geen beschermende kleding draagt, word je waarschijnlijk meermaals gestoken door het ongedierte. Het is overigens ook niet verstandig de opening van het nest dicht te maken. De wespen creëren binnen de kortste keren een nieuwe opening en vallen jou vervolgens alsnog aan.

Schakel een ongediertebestrijder in

 Op het internet lees je verschillende manieren om zelf een wespennest te bestrijden. Zo wordt er bijvoorbeeld genoemd dat je er kokend water in kunt gieten. Je kunt de wespen hier inderdaad mee doden, maar wat ons betreft is dit vragen om problemen. Het is veel beter om de populatie met behulp van vergif uit te roeien. Probleem is alleen dat de meeste inwoners van Zwolle en omgeving dit middeltje zelf niet in huis hebben. Reden genoeg om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij beschikt namelijk wel over de juiste hulpmiddelen om de wespenpopulatie uit te roeien.

Zodra de ongediertebestrijder eenmaal ter plaatse is, inspecteert hij het nest eerst. Als hij de ingang(en) ontdekt heeft, strooit hij hier vergif voor. De wespen nemen dit vergif mee als zij het nest in vliegen. Hierdoor duurt het nooit lang voordat de gehele populatie is uitgestorven. Wanneer het om een groot nest gaat, kan het wel een aantal dagen duren voordat de activiteit volledig verdwenen is. Daarom komt een ongediertebestrijder vaak na een paar dagen weer terug. Hij kijkt eerst of er inderdaad geen bedrijvigheid meer is rondom het nest. Als de wespen niet meer actief zijn, verwijdert hij het nest. Een ongediertebestrijder verwijdert het nest niet alleen snel, maar ook nog eens vakkundig.