Afbeelding
Aangeleverd

De ideale gastenlijst maken voor de bruiloft: dit zijn de beste tips

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je onlangs verloofd? Dan kunnen jij en je partner zich klaarmaken voor een leuke, maar misschien ook wel hectische tijd. De bruiloftsplanning kan namelijk binnenkort van start gaan en dit betekent dat er een hoop geregeld dient te worden de komende tijd. Een van de eerste en belangrijkste dingen om te regelen voor de bruiloft, is de gastenlijst. Van deze gastenlijst is namelijk veel afhankelijk. Benieuwd hoe jij de ideale gastenlijst voor de bruiloft kunt samenstellen? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips voor je op een rijtje.

Gaan jullie voor een grote of kleine bruiloft?

De eerste stap waar jullie over na moeten denken, is of jullie voor een grote of kleine bruiloft gaan. Zowel een grote als een kleine bruiloft heeft voordelen, dus het is echt helemaal aan jullie. Bij een grote bruiloft kun je wellicht een zeer spectaculaire trouwlocatie kiezen, waar je bij een kleine bruiloft juist kunt kiezen voor een meer intieme trouwlocatie. Willen jij en je partner graag in de omgeving trouwen? Kijk dan eens bij deze trouwlocaties in Zwolle.

Bij een grote bruiloft kun je meer mensen uitnodigen, waarbij je bij een kleinere bruiloft wat minder mensen op de gastenlijst zet. Denk hier dus goed over na, zodat je weet hoeveel mensen je op de gastenlijst kunt zetten.

Maak een eerste versie

Als jij en je partner hebben besloten of het een grote of kleine bruiloft wordt, kunnen jullie gaan beginnen aan de eerste versie van de gastenlijst. Op deze lijst kun je iedereen zetten die je zou willen uitnodigen voor de grote dag. Geef bij deze lijst ook aan of de uitnodiging voor deze persoon voor de hele dag is, of alleen voor de avond.

Noteer twijfelgevallen

Bij de eerste versie van de gastenlijst hebben jij en je partner er ongetwijfeld wat twijfelgevallen tussen zitten. Of dit nu collega’s zijn of verre familie: twijfelgevallen zijn er haast altijd. Het is daarom goed om deze twijfelgevallen op een apart lijstje te zetten. Noteer de namen van gasten waar jij en je partner nog niet zeker over zijn, zodat jullie hier een beter beeld van hebben en het uiteindelijk makkelijker wordt om te kiezen.

Gasten schrappen

Nadat jij en je partner een eerste versie hebben opgesteld en de twijfelgevallen genoteerd hebben, wordt het tijd om eventueel wat gasten te schrappen van de lijst. Waarschijnlijk is de eerste versie van jullie gastenlijst namelijk best lang, waardoor het goed mogelijk is om deze wat kleiner te maken. Ook is het misschien wel zo dat je een bepaalde trouwlocatie op het oog is waar maar een maximumaantal gasten aanwezig mogen zijn. Dan moeten jij en je partner de keuze maken om mensen van de gastenlijst af te halen.

Is de gastenlijst samengesteld? Top! Dan kun je door met de volgende stap: het zoeken naar de geschikte trouwlocatie. Hier heb je een ruime keuze in, want er zijn trouwlocaties genoeg. Of je nu een exclusieve bruiloft wilt hebben of een intieme: er is altijd een trouwlocatie beschikbaar die bij jullie dag past. Inspiratie nodig voor leuke trouwlocaties? Neem eens een kijkje bij Weddingspaces.