Afbeelding
Aangeleverd

Wandelen met Wandellust van Cynthia Schultz

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wandelen is niet alleen een leuke manier om te bewegen maar ook de ideale manier om de regio te ontdekken. Soms is de inspiratie voor een mooie wandelroute echter ver te zoeken en voelt het zinloos om zomaar wat rond te wandelen. Daar heeft stadsgenote Cynthia Schultz iets op gevonden: haar boek Wandellust staat vol inspiratie over mooie wandelplekken in heel Nederland.

Waarom wandelen?

Regelmatig wandelen heeft vele gezondheidsvoordelen. Wandelen verlaagt de bloeddruk en de slechte cholesterol en heeft zodoende een gunstige invloed op hart- en bloedvaten. Minstens een keer per week gaan wandelen zorgt voor sterkere spieren, sterkere botten en sterker kraakbeen, waardoor ook klachten van de gewrichten afnemen. Ook op ziektes zoals kanker, diabetes en Alzheimer heeft wandelen een gunstige invloed. Daarnaast helpt een teug frisse buitenlucht ook om huiselijke allergieën even te verlichten. Wie regelmatig beweegt en verder van goede gezondheid is, kan meestal met de goedkoopste zorgverzekering af. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de stad Zwolle haar inwoners graag helpt om meer in beweging te komen, onder andere door de opening van de beweegroute Het Stadspad.

Wie is Cynthia Schultz?

Cynthia Schultz is een rasechte Zwollenaar. In haar tienerjaren startte ze de blog Miss Lipgloss op. Op de blog vertelde ze over haar passie voor beauty en make-up en zo werd ze een van de eerste beautybloggers van Nederland. Enkel jaren geleden maakte ze de switch naar de blog Cynthia.nl, waar ze ook andere aspecten van haar leven belicht. Wandelen en wijn zijn slechts enkele van de onderwerpen die regelmatig belicht worden op haar blog.

Wandellust

Wandelen is voor Cynthia pure ontspanning en meditatie. Ze gebruikt haar dagelijkse wandelingen met haar hond Kees om inspiratie voor haar blog op te doen, om tot zichzelf te komen en om haar dag te verwerken. Het was dan ook geen verrassing dat ze in mei vorig jaar het boek Wandellust uitbracht, middenin de coronacrisis. Het was de ideale moment om lange wandelingen te maken, maar ook zonder corona is het de moeite om dit boek ter hand te nemen. In het boek heeft ze twintig prachtige wandellocaties verzameld, waar ze uitgebreid over vertelt. Het boek bevat geen wandelroutes omdat ze daar zelf geen fan van is en ze liever zelf op verkenning gaat op de mooie wandellocaties. Als extra geeft ze bij elke wandellocatie tips over de beste horecazaken in de buurt. Want wandelen is pas echt leuk als er een goed glas wijn en een lekker diner op volgt.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02