Afbeelding
Eigen foto

Derde kleutergroep voor kbs De Boxem

Partnerbijdrages

Kbs De Boxem is begonnen met een derde kleutergroep. “Zo zijn we weer klaar voor de toekomst”, zegt Anne Ramaaker, leerkracht van de groepen 1 en 2. De school in het nieuwste stukje Stadshagen heeft een grote instroom van nieuwe leerlingen.

Er is een geplande instroom van kinderen die gedurende het schooljaar 4 jaar oud worden, en al ingeschreven staan. “Maar in Stadshagen vestigen zich ook mensen uit het Westen, zij zorgen ook voor instroom. Dat komt er dan nog bij”, vertelt Ramaaker.

De Boxem had gecombineerde groepen 1-2. Door de grote instroom van nieuwe leerlingen zijn die groepen na de kerstvakantie gesplitst, maar er wordt nog steeds gewerkt met twee jaargroepen. Zo leren de jongsten nog steeds van oudere kinderen. Een mooie bijkomstigheid is dat groep 2 nu al bij elkaar is omdat het straks ook samen een groep 3 zal gaan worden.

De kleine groepen zijn prettig. “Met de komst van een extra kleutergroep kunnen we onze leerlingen die tijdens het schooljaar 4 jaar oud worden, in een kleinere groep laten starten. We werken veel in een kring, en het is fijn dat die kleiner is. Je maakt gemakkelijker oogcontact. Het is ook belangrijk dat een kind gedurende de hele dag liefde en aandacht krijgt.” 

Mond-tot-mondreclame speelt ook een rol bij de instroom. “Ouders raden De Boxem bij elkaar aan. En als ouders en hun kind een rondleiding krijgen, zien ze de kinderen van buren en vrienden uit de wijk. Dat geeft meteen iets vertrouwds, een kind is hier dan niet meer helemaal nieuw.”

De Boxem 

Oude Wetering 82a

Zwolle

kbsdeboxem.nl

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37