Afbeelding
Aangeleverd

Wacht niet langer met je zakelijk vastgoed verduurzamen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Is je zakelijk vastgoed nog niet verduurzaamd? Dan loop je belangrijke voordelen mis. Of erger nog: je voldoet binnenkort niet meer aan de wet- en regelgeving. Aan de slag met de verduurzaming van je vastgoed dus. Wat levert dat op en hoe begin je? Dat lees je hier.

Voordelen zakelijk vastgoed verduurzamen

Dit zijn de belangrijkste redenen om je zakelijk vastgoed te verduurzamen.

1: Kosten besparen

Door je vastgoed duurzaam te maken bespaar je flink op de energierekening. Zo verdien je de gemaakte kosten weer terug, terwijl je van de voordelen blijft profiteren.

2: Milieu

Wil je maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan kan je niet om verduurzamen heen. Je draagt daarmee je steentje bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot, een beter milieu en een duurzame economie. 

3: Imago

Iedere ondernemer wil een groen imago. De consument stelt hier ook steeds meer eisen aan. Mooie praatjes zijn niet meer genoeg. Het verduurzamen van vastgoed is daardoor onmisbaar voor een sterk en groen imago.

4: Wet- en regelgeving

Heel simpel: soms is het gewoon verplicht. Zo moeten alle kantoren in Nederland vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben.

5: Hogere marktwaarde

Met het verduurzamen van je vastgoed stijgt de waarde (flink). Zowel voor verhuur als verkoop.

6: Subsidiemogelijkheden

De overheid wil verduurzaming stimuleren. Daarom zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Waar begin je?

Helemaal gemotiveerd om je zakelijk vastgoed te verduurzamen? Mooi! Maar waar begin je?

1: Je huidige energiehuishouding

Als eerste is het belangrijk om te weten waar je nu staat. Hoe zit het precies met je energiehuishouding? Waar kan er bespaard worden?

2: Advies inwinnen

Als je een beetje gaat oriënteren op het verduurzamen van vastgoed, kom je er al snel achter dat er zoveel mogelijkheden zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat is nu echt belangrijk voor jouw vastgoed? Waarmee boek je het meeste winst? Win hiervoor advies in bij een expert.

3: In praktijk brengen

Tijd om de adviezen in praktijk te brengen om je vastgoed duurzamer te maken. Ga hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van uitstel komt afstel en er liggen al genoeg adviesrapporten te verstoffen in bureaulades…

Tip

Schakel één partij in die je adviseert en die de adviezen ook meteen uitvoert. ELIX biedt je deze combinatie.

Zo heb je maar met één partij te maken en dat:

  • Kost je minder.
  • Zorgt voor sneller resultaat.
  • Maakt de communicatie een stuk makkelijker.