Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De goede en slechte redenen om een Bitcoin investering te overwegen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat veel mensen de afgelopen periode ervoor gekozen hebben om een Bitcoin investering te doen. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die deze keuze heeft gemaakt. De Bitcoin koers is dan ook veelvuldig het gespreksonderwerp op feestjes en partijtjes. Als toehoorder vraag je jezelf wellicht af waarom je bekende de keuze heeft gemaakt om in Bitcoins te investeren. Opvallend is dat iedereen hier zo zijn of haar eigen beweegreden voor heeft. Navraag leert dat er goede en slechte redenen zijn om een Bitcoin investering te overwegen.

De voor veel mensen belangrijkste reden om in Bitcoins te investeren

De voor veel mensen belangrijkste reden om in Bitcoins te investeren is het verdienmodel dat hierachter kan schuilen. Het handelen of beleggen in Bitcoins kan zeer veel geld opleveren. Hierdoor kan een Bitcoin investering een interessant alternatief zijn voor het onderbrengen van spaargeld bij een traditionele bank waar er tegenwoordig een negatieve rente wordt gehanteerd. Daarbij speelt de toegankelijkheid van de crypto markt een rol. Een investering in Bitcoins is snel en eenvoudig vorm te geven door gebruik te maken van de diensten van een van de exchanges of initiatieven als bitcoin profit. Het winstoogmerk is echter niet gegarandeerd. De Bitcoin koersen zijn hiervoor te sterk aan verandering onderhevig. Een gerealiseerde winst kan binnen een zeer kort tijdsbestek zijn overgegaan in een fors verlies.

De onbekende reden voor een Bitcoin investering

Veel mensen kiezen ervoor om een Bitcoin investering te doen maar hebben geen idee wat daadwerkelijk de achterliggende gedachte is van de ontwikkeling van cryptocurrency. Om hierin inzicht te krijgen is het goed om de aandacht te vestigen op de Blockchain technologie. Dit is de technologie waarop de cryptocurrency gebaseerd is. De achterliggende gedachte van deze technologie is het creëren van een omgeving waarin een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties kan worden vormgegeven. Door het toepassen van deze toekomstgerichte optie kunnen pijnpunten zoals trage en kostbare financiële transacties worden weggenomen. Een Bitcoin investering wordt hierdoor een toekomstgerichte keuze, zonder dat veel mensen dit daadwerkelijk weten.

De slechtste reden om in Bitcoins te investeren

De slechtste reden om in Bitcoins te investeren is het meedoen omdat “iedereen” deze keuze maakt. Het is een gedachtegang die in de praktijk veel voorkomt. Zoals aangegeven zijn de risico’s van een crypto investering hier te groot voor. Overweeg jij een Bitcoin investering omdat “iedereen” dat doet? Denk er dan nogmaals over na voordat je deze stap daadwerkelijk zet.