Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit is de dresscode voor de Zwolse festivals

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

De festivalzomer is weer in aantocht en dit jaar lijken we er met z’n allen flink van te kunnen genieten zonder al te veel beperkingen. De laatste jaren hebben we maar weinig van festivals kunnen genieten en daardoor zou het zomaar kunnen dat je een beetje in verwarring bent over de dresscodes voor festivals. Daarom geven wij een overzicht van de leukste Zwolse festivals en de dresscode. Zo kom jij altijd goed voor de dag! Welke festivals staan er bij jou op de agenda?

Kingdance

Op 27 april vieren we Koningsdag en in Zwolle doen we dat in stijl aan de Wijthmenerplas. Op het podium staan onder andere Donnie, Freddy Moreira, JeBroer, Sjaak en Yung Felix. Centraal staan lekker dansen, gek doen en feest vieren met vrienden en stadsgenoten. De dresscode spreekt natuurlijk voor zich: oranje, oranje en nog eens oranje!

Dance4Liberation

Op Bevrijdingsdag is het door het hele land door feest en ook in Zwolle wordt onze vrijheid gevierd tijdens Dance4Liberation aan de Wijthmenerplas. Onder andere Tony Junior, Ronnie Flex, Emma Heesters, Bizzey, Kris Kross Amsterdam en Antoon maken hun opwachting tijdens dit festival? En de dresscode? Doe vooral niet te moeilijk en kleed je comfortabel en naar het weer. Op Bevrijdingsdag vieren we de vrijheid en laten we ons niet beperken labels en dresscodes.

Het Tussenland

Cultureel festival Het Tussenland wordt sinds 2021 georganiseerd in Zwolle en viert de culturele diversiteit en rijkdom van de regio. Langs de grachten van de stad geniet je van storytelling, circusacts, theater en muziek. Of je je nu strak in het pak en met een Tag Heuer horloge voor heren uitdost of graag casual langs de grachten loopt: de keuze is aan jou. Net als het programma is het publiek ook enorm divers.

Festival WOEST

Festival WOEST is een cultureel festival specifiek gericht op kinderen en jongeren. Het festival vindt plaats van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni en is bedoeld om de culturele en kunstzinnige ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Door de hele stad vinden er workshops, tentoonstellingen en voorstellingen plaats en in de Woestenij is er plek voor ‘vrije festivaltijd’, oftewel vrije invulling. Voor ouders, leraren en andere professionals zijn er speciale workshops omtrent creativiteit en kinderen. De dresscode? Lekker jezelf!

Into The Summer

De zomer moet natuurlijk gevierd worden en hoe kan dat nu beter dan tijdens Into The Summer aan de Wijthmenerplas? Op zaterdag 18 juni kun je hier aan het strand genieten van de optredens van onder andere Sjaak, Vertile, La Fuente en de Afro Bros op maar liefst 5 verschillende podia op het terrein. Natuurlijk komen we in stijl: de zomer wordt tenslotte gevierd. Trek dus je meest zomerse outfit aan en geniet van de beats. 

Kattegat Festival

Het Kattegat Festival kon vorig jaar helaas niet doorgaan, maar dit jaar hopen de organisatoren het festival weer op te kunnen zetten. Het Kattegat Festival, op het gelijknamige terrein, is een cultureel festijn met live muziek, kunstenaars, workshops, tentoonstellingen en activiteiten voor de kleintjes. Het is een festival voor iedereen en de dresscode is dus ook: wees vooral jezelf. 

Stadsfestival Zwolle

Natuurlijk mag het Stadsfestival Zwolle ook niet ontbreken in dit overzicht. In de hele binnenstad geniet je tijdens deze dagen van muziek, kunst, theater, lekker eten en volop vermaak voor jong en oud. De date voor dit jaar zijn nog niet bekend, maar qua dresscode kunnen we alvast laten weten dat je gewoon moet komen als jezelf. Dat is tenslotte waar het Stadsfestival om draait. 

Zwetsen en Kletsen

Op 16, 17 en 18 september wordt het festival Zwetsen en Kletsen voor de tweede keer in Zwolle georganiseerd. Dit festival draait helemaal om live muziek en heerlijk eten. In Park De Hogenkamp wandel je langs diverse foodtrucks en geniet je van liveoptredens. Op deze nazomerse dagen kleed je je natuurlijk luchtig en ontspannen. Trek die zomerse rokjes en bermudashirts dus nog maar een keertje uit de kast.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45