Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De voordelen van lichaamsbeweging

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Lichaamsbeweging is belangrijk voor ieder mens, voor zowel jong als oud. Je hoeft geen intensieve sporter zijn om lichaamsbeweging uit te voeren, maar het is wel belangrijk om voldoende beweging te krijgen, dit kan op allerlei manieren. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging, verschillende sporten en hoe je er eentje kiest, hulp bij beweging, voedsel en je fitter voelen. 

Gezondheid verbeteren

Lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid. Het draagt bij aan aan gezond lichaam. Vele klachten kunnen worden vermeden door voldoende te bewegen. Minstens een half uur per dag lichaamsbeweging is de aangeraden hoeveelheid, meer is altijd beter. Voorbeelden van problemen die je kunt vermijden door middel van beweging zijn hoge bloeddruk, overgewicht, pijn in de gewrichten en je bent minder vatbaar voor ziektes. Je weerstand wordt hoger en je zult er ook fitter uit zien. Niet alleen je lichaamsvorm zal er fit uitzien, maar ook je huid zal profiteren van alle voordelen. Door lichaamsbeweging drink je ook meer water wat erg goed voor je is. 

Soorten sporten

Er zijn veel manieren om aan je lichaamsbeweging te komen. Dit kan door te wandelen, fietsen of joggen. Maar ook andere sporten zoals voetbal, basketbal, tennis, skaten of touwtje springen zijn goede manieren om aan je beweging te komen. Wat je kiest is afhankelijk van wat jij leuk vindt. Je kunt natuurlijk ook naar de sportschool gaan als je dat leuk vindt, en zo specifieke onderdelen van je lichaam trainen. Kies vooral een sport waar je energie van krijgt, misschien moet je een aantal dingen proberen voordat je er eentje vindt waar je plezier uithaalt. Veel mensen ervaren sporten zoals hardlopen in het begin als afschuwelijk, vooral als je geen ervaring hebt. Zodra je conditie verbetert wordt het alleen maar leuker.

Hulp bij lichaamsbeweging

Vind je het moeilijk om aan je lichaamsbeweging te komen? Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals ziekte, weinig energie of misschien weet je niet goed waar je moet beginnen. Een fysiotherapeut zoals fysiotherapie4all kan je helpen met het beoefenen van lichaamsbeweging op je eigen tempo. Op deze manier wordt je begeleidt en zul je oefeningen op maat krijgen die bij jou passen. Train de lichaamsdelen die wat extra aandacht nodig hebben en krijg advies van een specialist. Vooral als je bijvoorbeeld een blessure hebt of een ander probleem is het handig om advies te krijgen van iemand die er verstand van heeft. 

Voel je fit

Door lekker in beweging te zijn zul je je actief voelen. Je zult merken dat je meer energie krijgt. Dit is erg fijn als je opstaat of als je aan het werk bent, vooral bij een beroep waarbij je veel staat of loopt. Daarnaast kun je ook beter slapen als je fit bent en zul je dus uitgerust wakker worden. Als je de hele dag alleen maar stil zit zul je ‘s avonds misschien niet zo snel moe worden en daarom laat slapen, waardoor je niet uitgerust wakker wordt. Vroeger opstaan zal je makkelijker afgaan op deze manier. Kies ook voor een gezond eetpatroon en je zult merken dat dit hand in hand gaat met elkaar. Ga voor verse producten met veel vitaminen.

Conclusie

Lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, ook als je het moeilijk vindt om veel te bewegen is het goed om alsnog wat te doen. Je zult namelijk profiteren van vele voordelen op het gebied van gezondheid. Je vermijdt ziekte en vermoeidheid en je voelt je ook nog eens fitter. Met een gezond eetpatroon erbij is het helemaal af. Als je moeite hebt met het volgen van een schema kun je altijd kijken of je hulp kunt krijgen van een fysiotherapeut.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45