Afbeelding
Eigen foto

Jonge Helden Academie voor persoonlijk tussenjaar nu ook in Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Jonge Helden Academie opent in september een nieuwe locatie in Zwolle. Met Nijmegen en Enschede is het aantal vestigingen dan drie. Op de Jonge Helden Academie krijgen jongeren in een persoonlijke ontwikkelingsperiode begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor een opleiding, een leuke baan of een eigen onderneming. 

Motieven van jongeren om deel te nemen kunnen zijn dat ze niet weten wat ze willen na hun diploma of dat ze een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Veel jongeren kiezen ervoor om in 2022-2023 eerst iets anders te gaan doen en pas in 2023-2024 te gaan studeren als er weer een studiebeurs is.

Oprichters Marieke van Baars en Rogier van Aanholt lichten toe: “Met deze nieuwe plek kunnen jongeren uit Oost- en Noord-Nederland één dag per week bij de Jonge Helden Academie een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Op andere dagen doen zij gericht praktijkervaringen op. Ze werken in een kleine groep op hun eigen manier, in eigen tempo en onder professionele begeleiding aan hun persoonlijke ontwikkeling. Zo ontdekken ze wat voor hen belangrijk is en goed bij hen past als vervolgstap.”

Bij de vestiging in Zwolle wordt Rogier coördinator. ‘Deze regio heeft een leven lang leren hoog in het vaandel staan. Met alle lokale organisaties uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven zien we hier een uitstekend klimaat om de bewezen effectieve aanpak voor nog meer jongeren toegankelijk te maken.’

Geïnteresseerde jongeren kunnen persoonlijk kennismaken met een coach door zich aan te melden via www.jongeheldenacademie.nl. Hier kunnen zij zich ook inschrijven voor deelname aan het persoonlijke ontwikkelingstraject.

Dit is een partnerbijdrage van:
Jonge Helden Academie
www.jongeheldenacademie.nl