Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tips om de tuin tiptop in orde te houden deze zomer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is niet altijd gemakkelijk om de tuin in topvorm te houden. Het kan veel werk zijn en het is moeilijk om alles steeds bij te houden. Daarom moet je een paar handige trucjes achter de hand hebben om ervoor te zorgen dat je tuin er de hele zomer goed uit blijft zien. Een tuin netjes en onkruidvrij houden is een hele klus, maar er zijn veel kleine dingen die een groot verschil kunnen maken om ervoor te zorgen dat de tuin het hele jaar door een goede uitstraling heeft. Hier zijn een paar handige tips om die van pas komen bij het onderhoud van de tuin.

Doe nu je best om later tijd te besparen

Als je de hele zomer een mooie tuin wilt hebben, zul je in de winter wat werk moeten verzetten. Zet de zaden, zaailingen en potten klaar en begin met het plannen van de beplanting. Als je de ruimte hebt, kun je zelfs nu al beginnen met planten zodat je de tijd hebt om te wortelen voordat de grote zomerdrukte begint. Het is ook een goed idee om in de winter al een beetje onkruid te wieden, al was het maar om het uit de weg te ruimen. Als je het dan niet doet, zul je het moeten doen wanneer al het andere onkruid in de tuin veel groter gegroeid is.

Houd het onderhoud bij

Houd een wiedschema bij om de tuin er netjes en onkruidvrij uit te laten zien. Wied regelmatig, zodat het onkruid niet zo groot wordt dat het niet meer weg te krijgen is. Daarnaast is het ook van belang om de heg goed bij te houden en het gras met regelmaat te maaien. Hiervoor heb je goed tuingereedschap nodig. Ben je toevallig op zoek naar Stihl bladblazers? Of wil je investeren in een nieuwe grasmaaier? Neem dan een kijkje bij Keizers Haaksbergen voor een groot aanbod aan kwalitatief tuingereedschap.

Wissel je gewassen af

Wissel je gewassen af om te voorkomen dat je allemaal dezelfde planten tegelijk hebt. Als je bijvoorbeeld meerdere rijen tomaten hebt, kun je één rij hebben die vroeg begint te groeien, één rij die in het midden begint te groeien, en één rij die laat begint te groeien. Je kunt ook verschillende soorten tomaten kiezen om je oogst te spreiden over de zomer. Je kunt ook de oogst van bepaalde planten spreiden om ze langer te laten staan.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45