Nieuwe ondernemers en bestuur van winkelgebied Diezerbrink in Zwolle.
Nieuwe ondernemers en bestuur van winkelgebied Diezerbrink in Zwolle. Foto: Aangeleverd

Diezerbrink verwelkomt nieuwe ondernemers

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De afgelopen maanden openden opvallend veel nieuwe ondernemers, totaal zo’n zes, hun deuren. Ze werden door het bestuur van de ondernemersvereniging in het zonnetje gezet en ontvingen van voorzitter Annet Kroes een bloemetje. De leegstand in het drukke winkelgebied rond de Thomas à Kempisstraat, Vechtstraat en Diezerkade is opvallend laag.

Afgelopen maanden gingen de winkels RB Wheels, Wraps & More, Bremmer Schoenen, Flex Impact van start, veranderde Coop Supermarkt in een gloednieuwe Plus en werd groenteboer Wiliam van der Vegt overgenomen door Ronny van Dijk. Begin september opent de zeer verrassende winkel Berrylicious haar deuren.

De nieuwkomers geven aan dat het winkelgebied aantrekkelijk is. Het winkelend publiek komt er graag. “Eerder al startten winkels als TREK Bicycles en Uw Stadsboer”, aldus Annet Kroes, “Het is een gezellig, druk winkelgebied”. Samen met centrumadviseur Eduard Plate werkt het bestuur van Diezerbrink doelgericht aan het aantrekken van ondernemers. Opvallend is ook hoe ondernemers vernieuwen.

Inspelen op consumentenvraag

Reimond Bijsterbosch van RB Wheels heeft bijvoorbeeld het assortiment fietsen, kinderfietsen en e-bikes flink uitgebreid. Binnenkort worden hippe bakfietsen aan het assortiment toegevoegd. Zo wordt ingespeeld op de vraag uit de buurt, maar opvallend vaak ook op die van klanten uit de wijde omgeving.

Aziz Aziz van Berrylicious geeft aan dat het belangrijk is dat leuke winkels worden toegevoegd in het winkelgebied. De nieuwe zaak wordt een verrassende winkel met gezonde zelfgemaakte smoothies en sapjes van vers fruit. En met daarnaast ook kleurige lekkernijen als grote aardbeien met chocolade, allerlei kleine taartjes en gezonde trendy gembershotjes.

Ondernemers, vastgoed en gemeente

“Het is goed te zien hoe ondernemers zich inzetten voor hun gebied”, zegt centrumadviseur Eduard Plate. Hij helpt de ondernemers bij de samenwerking tussen ondernemers, gemeente en vastgoed. Samen zetten ze zich zo in op een blijvend aantrekkelijk, bereikbaar Zwols winkelgebied, vlakbij de binnenstad.
Op de foto: Nieuwe ondernemers en bestuur van winkelgebied Diezerbrink in Zwolle

Wim Mossel