Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eerst thuiswerken en dan naar kantoor om verkeersdrukte

Partnerbijdrages

Dinsdag en donderdag zijn de dagen waarop veel werknemers naar kantoor gaan. Op die dagen is het in het openbaar vervoer en op de weg veel drukker. Wat als een werknemer eerst thuis wil werken en later op de dag naar kantoor wil komen om de drukte in het openbaar vervoer of de files op de weg te vermijden?  

Een leidinggevende hoeft dit niet toe te staan, maar in goed overleg is veel mogelijk. Veel organisaties hebben sinds de coronacrisis een thuiswerkbeleid. Een hele week op kantoor werken, is voor de meeste werknemers niet meer wenselijk. De afwisseling en flexibiliteit van locatie en werktijden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Een goed ingericht thuiswerkbeleid sluit aan op de behoefte van werknemers. Zeker nu er personeelstekorten zijn, is het van belang om als werkgever aantrekkelijk te blijven.  

Instemming van de leidinggevende

Voor organisaties zonder een thuiswerkbeleid biedt de Wet flexibel werken (WFW) uitkomst. Werknemers die langer dan 26 weken in dienst zijn, hebben het recht om een aanpassing te verzoeken van de arbeidsduur, locatie en werktijd. Een werknemer kan een verzoek indienen om thuis te mogen werken, maar ook om later te kunnen beginnen om drukte op de weg te vermijden. Een leidinggevende mag dit verzoek afwijzen maar kan ook instemmen. 

Er ligt een nieuw initiatief, de Wet werken waar je wilt, Dit voorstel zou voor meer vrijheid en balans moeten zorgen tussen het werken op kantoor en het werken thuis. Ook bij deze nieuwe wet is instemming van de leidinggevende nodig en mag het verzoek afgewezen worden.

Brouwers Accountants heeft vestigingen in Zwolle, Genemuiden, Apeldoorn, Amsterdam & Deventer. 

Kijk op www.brouwers.nl

Gerard Meijeringh