Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Alles wat je moet weten over een opleiding tot bewindvoerder bij Hoffelijk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je wilt van beroep veranderen en een uitstekende opleiding vinden. Wat dacht je van een opleiding tot administrateur? Als je graag mensen helpt, is deze opleiding misschien iets voor jou. Het is een korte opleiding waarin je alles leert wat je moet weten om bewindvoerder te worden. Je kunt de opleiding bewindvoerder volgen bij het opleidingsinstituut van Hoffelijk.

Het programma

Het Administrator programma is direct beschikbaar nadat je het hebt afgerond. Je begint met de e-learning cursussen, die 35 tot 40 uur duren. Je leert al het theoretische materiaal dat nodig is om bewindvoerder te worden uit de digitale lessen. Je wordt begeleid door deskundige instructeurs die je feedback geven als je vragen hebt. Als je de theoretische lessen hebt afgerond, zet je alle kennis in tijdens de praktijkdagen. Docenten van Hoffelijk kunnen je overal bij helpen, zodat je het in de praktijk kunt toepassen. Je kunt hier de cursus Beheerder volgen. Na afloop van de theorie- en praktijklessen ontvang je een certificaat. Je kunt dan aan de slag als beheerder.

Tijdens de eerste twee dagen van de cursus doorloop je een casus over beschermingsbewind. Je leert hoe je beschermingsbewind kunt aanvragen bij de rechtbank. Op de derde dag leer je hoe je met beschermingsbewind omgaat. Je krijgt uitleg over de financiële status van potentiële cliënten. Je leert hoe je met beschermingsbewind moet omgaan als je daarvoor op de vierde dag wordt aangesteld. Op de vijfde dag krijg je de opdracht om alle activiteiten in een beschermingsbewindzaak af te handelen. Als een beschermingsbewind om welke reden dan ook wordt beëindigd, behandel je twee dagen lang de schuldzaak. Op de laatste twee dagen van je praktijkdagen oefen je rollenspellen. Je leert in deze fase omgaan met cliënten, familieleden en hulpverleners. Als onderdeel van je opleiding ga je onderhandelen met een schuldeiser. Jouw professionaliteit wordt geëvalueerd aan de hand van de definitie van professionele betrokkenheid.

De voortgang

Aangezien je in deze lessen met echte cliënten zult werken, is het materiaal dat je hier leert van cruciaal belang. Daarom moet je in de lessen doen alsof je een echte klant bent. Dit is de snelste manier om het beroep van administrateur te leren. Je zult in staat zijn om met echte cliënten om te gaan nadat je in de praktijklessen hebt geleerd hoe je ermee om moet gaan. In de cursus bekijken we hoe je als beschermingsbewindvoerder een verzoekschrift indient bij de rechtbank. Je leert tijdens de praktijkdagen alles over bewindvoering. Als een beschermingsbewind eindigt, moet je weten wat je moet doen. Dit komt in de lessen aan de orde. Het onderwerp schulden is een belangrijk onderwerp. Je leert er alles over. Je leert onderhandelen met schuldeisers en praten met familie, cliënten en hulpverleners. Ook leer je hoe je professioneel omgaat met schuldeisers. Kom meer te weten op Hoffelijk Financiele Zorg.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden