Rick Smit:
Rick Smit: "Wij laten niemand in de kou staan." Foto: Rick Meinen

Rick Brink (CDA): “Ik droom van een Overijssel waarin onze vlag weer rood-wit-blauw wappert”

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Lijsttrekker Rick Brink heeft de VerkiezingsVisie van CDA Overijssel gepresenteerd door middel van een aantal video’s, waarin hij een persconferentie geeft. Brink geeft hierin aan dat hij ‘zwaar depressief’ wordt van alle omgekeerde vlaggen. “Er zijn veel problemen en er lijken nog maar weinig oplossingen te zijn.”

“Het vertrouwen in de politiek lijkt op een dieptepunt beland. Als inwoner van Overijssel snap ik het heel goed. Vlaggen hangen niet voor niets ondersteboven. De zorgen zijn niet voor niets heel groot. Er zijn veel problemen en er lijken nog maar weinig oplossingen te zijn. En juist daar verlangt iedereen zo naar. Juist nu is samenwerken het toverwoord. Als je alleen maar oog hebt voor de verschillen, kom je nooit dichter bij elkaar”, aldus Brink.

Volgens Brink is het verleidelijk om mensen die heel hard schreeuwen te volgen. “Maar vaak heeft niet degene met de grootste mond de beste oplossing, maar degene met het grootste hart voor zijn of haar omgeving. Oog hebben voor elkaar, en echt luisteren naar elkaar. Daar draait het om.”

Waarom stemmen op het CDA?

Het CDA heeft in Overijssel altijd verantwoordelijkheid genomen. Brink: “Dat zullen we nu weer doen. Want het is harder nodig dan ooit. Wij willen oplossingen bieden. Met frisse energie bouwen wij aan een sterke samenleving. Waar ruimte is voor wonen en ondernemen. Waar het platteland vitaal is en in verbinding staat met onze sterke steden. En waar je kunt bouwen en vertrouwen op het provinciebestuur.”

Het CDA stelt de mens centraal, want ieder mens telt in Overijssel. Het draait altijd om de mens in relatie tot een ander. Brink: “We zijn er voor elkaar. Dat moet ook gelden voor politici en beleidsbepalers. Overheden moeten dienstbaar zijn aan hun inwoners en niet andersom. Wij laten niemand in de kou staan.”

Rick Brink: “Ik droom van een Overijssel waarin we samen weer willen dat onze vlag rood-wit-blauw wappert en niet andersom. Een samenleving waar iedereen mee doet en gelijke kansen heeft. Minder ik, meer wij. Daar staat het CDA voor.”

Geef Zwartewaterland een stem in het Waterschap

Het CDA is trots op Waterschap Drents Overijsselse Delta en hoe het al eeuwenlang zorgt voor droge voeten, schoon en voldoende water. Waterbeheer wordt steeds belangrijker en het CDA roept op: geef Zwolle een stem in het waterschap.

Met de stijgende zeespiegel, periodes van droogte en toename van hoosbuien is het zaak te zorgen dat overstromingen zo min mogelijk voorkomen. Het waterschap moet zich daarom richten op zijn kerntaken. Vooral waterveiligheid is belangrijk.

Solidair en betaalbaar

Het veranderende klimaat leidt onvermijdelijk tot stijgende inspanningen en kosten. Solidariteit en betaalbaarheid voor iedereen in de regio Zwolle is van belang. We hebben oog voor de zwakkeren; wanneer inwoners de waterschapsbelasting niet kunnen betalen, wordt deze kwijtgescholden.

Water beheer je samen

Waterbeheer wordt een taak van ons allemaal. Het waterschap heeft hulp nodig van inwoners, boeren, bedrijven en organisaties. Water beheer je samen en iedereen kan een bijdrage leveren. Denk bijvoorbeeld aan het ontstenen van je tuin of water opvangen in een regenton. En: spoel alleen de drie p’s (poep, pies en (toilet)papier) door de wc.

Lonneke Jacobs en Miranda Wesselink zijn voor de Waterschapsverkiezingen de lokale kandidaten voor het CDA. Met uw steun geven zij de regio en de stad Zwolle een stem in het Waterschap. Want water beheer je samen.

Meer informatie via https://www.cda.nl/overijssel/ps2023

Harold van Vilsteren en Miranda Wesselink zijn voor het CDA kandidaat voor het Waterschap.

Wim Mossel