Hanneke van Sluis.
Hanneke van Sluis. Eigen foto

Volare Exclusieve damesmode is klaar voor een kleurrijke lente

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Kleur, kleur en nog eens kleur. Dat is volgens Hanneke van Sluis van damesmodezaak Volare de trend in de damesmode van dit voorjaar. “Felle kleuren ook, heel veel tinten groen, maar ook oranje en geel zitten erin. Daarnaast zijn ook pasteltinten in. Heel erg leuk, want er is zo voor iedereen wel wat.” 

En kleur stemt natuurlijk vrolijk. “Het zou zomaar kunnen dat mensen toe zijn aan een vrolijke noot, na alle ellende in de wereld en de winter. En natuurlijk hebben we ook de basisitems om mee te combineren.”

Andere trends deze lente? “De broeken worden wijder en de lange rok zie je nog steeds, en de plooirok is nog niet weg, die is er een nu hele tijd geweest maar blijf je zien. Ik denk veel mensen dat fijn vinden en dat veel vrouwen daarvan houden. Zo’n rok is sportief te dragen met een truitje. Je ziet trouwens veel gebreide, opengewerkte truitjes. Vaak van katoen, een beetje azjour gebreid. Eigenlijk alle merken hebben ook wollen tussenjassen. Dat is echt een hot item.”

Volare verkoopt damesmode in het midden en hogere segment met merken als Max Mara Weekend, Luisa Cerano, Joseph Ribkoff, Repeat, Cambio, Windsor, Peserico Easy, Fabiana Filippi en Hale Bob, met bijna alleen maar natuurlijke materialen. Daarvoor kunnen vrouwen niet alleen terecht in de winkel aan de Oude Vismarkt, maar ook in de webshop. “De webshop is ontzettend uitgebreid. Wat we nog wel veel zien is dat mensen die naar de winkel komen eerst kijken wat er in de webshop staat. Die webshop proberen we up-to-date te houden, maar het is niet altijd zo dat alles in de winkel ook op de website staat.”

Daar komt bij: je mist online ook de ambiance van de sfeervolle winkel. “Dus het winkelgevoel. En het is fijn om advies te krijgen, onze service heeft een hoog niveau en ik vind het fijn om mensen te adviseren. Vaak vraag ik ‘wilt u geholpen worden?’. Je hebt hier de keuze, soms willen mensen even rondkijken en een andere keer willen ze juist gericht advies krijgen.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Het pand van Volare aan de Oude Vismarkt. - Eigen foto

In de winkel kun je ook rustig kijken hoe een kleding stuk valt en hoe het staat. “En als iets te lang is dan wordt het korter gemaakt, ik heb een goede coupeuse, dat is een service die ik bied. Want niet ieder lichaam is zo gemaakt dat alles in één keer past.”

En heb je jij nog een paar items in de kast liggen die je niet weet te combineren: Hanneke helpt daar graag bij. “Als je nog iets van vorig jaar hebt en dat wil je combineren. Of je hebt ergens anders een leuke rok gescoord en je wilt daar iets op hebben.”

Volare heeft ook een uitgebreide collectie voor de bruidsmoeders van bruid en bruidegom. “Als bruidsmoeder pak je toch iets meer uit! En zie er nog wat feestelijker uit dan de andere gasten op het feest. Er is nu een uitgebreide collectie, want in het voorjaar worden de meeste huwelijken voltrokken.”

En dan kan de vader van de bruid of bruidegom gerust meekomen naar Volare. “Er is een leestafel met elke dag twee kranten en een kopje koffie. Ik vind dat belangrijk want mannen willen vaak wel meekijken, vooral als de moeder van de bruid wat koopt, hij loopt er tenslotte toch naast”

Dit is een partnerbijdrage van:
Volare Exclusieve Damesmode
Oude Vismarkt 21 A
038 - 303 00 78
www.volarewebshop.nl