Afbeelding

De Zwolse en Europese fractie van de ChristenUnie tekenen a.s. zaterdag een manifest met standpunten voor de Europese Unie.

· leestijd 1 minuut Raadsverkiezingen

Zaterdag 11 mei zullen Peter van Dalen (lijsttrekker ChristenUnie/SGP voor het Europees Parlement), Klariska ten Napel (Zwolse kandidaat ChristenUnie/SGP voor het Europees Parlement) en Gerdien Rots (fractievoorzitter CU Zwolle) het statement ondertekenen waarin staat:

“Dat de Europese Unie harde afspraken moet maken over het tegengaan van moderne slavernij en het verduurzamen van de productie in de Europese keten door:

Betere samenwerking in Europees verband omtrent het tegengaan van mensenhandel
Het stimuleren van de consumptie van Fair Trade producten
Afspraken maken over Circulair Ondernemen en eerlijke handel, zodat hiervoor in alle Europese landen dezelfde maatstaven gelden
De inspanningen vergroten om de winning, productie en verwerking van grondstoffen en energie in Europa en mondiaal te verduurzamen
De controle op de productieketen van kleding intensiveren om daarmee uitbuiting van mens en natuur te voorkomen
De afstand van producent naar consument verkorten en de productie van streekgebonden voedsel stimuleren”

Klariska ten Napel zegt hierover: “ik wil mij inzetten voor eerlijke handel en het tegengaan van uitbuiting. Er is nog een wereld te winnen. Door samen op te trekken en goede afspraken te maken in Europees verband kunnen we uitbuiting tegengaan. Daarnaast brengt het vrije verkeer in Europa ons veel maar helaas wordt hiervan ook misbruik van gemaakt in handel en de prostitutie; dit willen we aanpakken”

Om 15.30 uur zal het Statement worden getekend in de binnenstad van Zwolle. Ook worden er Fair Trade bananen en appels uit de streek uitgedeeld om te laten zien dat het op gebied van handel echt anders kan.