Afbeelding
Pedro Sluiter

Bosporus: 'Iedere Zwollenaar moet geproefd hebben'

Rondje Swolle

(door Peter de Jong)

ZWOLLE - Eindelijk heeft Zwolle een echt, Turks restaurant ‘slash’ grillhouse. Dat zeggen Ali Hayder en Cihan Duran, respectievelijk vader en zoon. Duran senior is, met ruim veertig horecajaren, geen onbekende binnen de Zwolse horeca.

Zoonlief Cihan daarentegen moet die status nog opbouwen. Hij komt uit de wereld van de ambtenarij. Turkse gerechten bij Bosporus houtskool grill, de officiële naam van het bedrijf, moet een leegte binnen de Zwolse horeca opvullen. Want, zo zeggen vader en zoon, dit had Zwolle nog niet. Een culinaire reis door smaakvol Turkije en bereid op een ambachtelijke manier, met de 2.150 meter hoge berg van Nemrut – werelderfgoed in de provincie Adiyaman - als decor. Dat wil toch iedereen? Bosporus Houtskool Grill, Jufferenwal 3, Zwolle; of Facebook.

Lees het hele artikel in de Swollenaer van woensdag 7 oktober 2020, pagina 8 Rondje Swolle.