Zwolse basisscholen bestrijden elkaar met batjes

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE ? Op woensdag 7 oktober organiseren Tafteltennis Zwolle en SportService Zwolle het evenement 'Table Stars The Battle', het schooltafeltenniskampioenschap waarbij Zwolse basisscholen de strijd met elkaar aangaan. Tweeëntwintig teams van basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8 komen in de middag samen met als doel de titel van 2015 in de wacht te slepen. De teams bestaan uit vier leerlingen, waarvan tenminste één meisje. Er wordt gestart met een voorronde. Na de poulewedstrijden gaan de betere teams verder in het zogenaamde 'Gouden toernooi' en de andere teams in het 'Bronzen en Zilveren toernooi'.

"Het tafeltenniskampioenschap is elk jaar weer een feest. Het is mooi om te zien hoe de kinderen elkaar aanmoedigen tijdens de wedstrijden zodat er punten binnen worden gehaald voor het teamresultaat", aldus Marco Welink van SportService Zwolle. "Voor een groot aantal kinderen is het een eerste kennismaking met tafeltennis als wedstrijdsport. Natuurlijk hebben de meeste op vakantie wel eens tafeltennis gespeeld, maar nu spelen ze met officiële spelregels en krijgen ze tips van Tafeltennis Zwolle over welke tactieken ze kunnen gebruiken."

De nummers 1, 2 en 3 van het 'Gouden' en de nummers 1 en 2 van het 'Zilveren en Bronzen toernooi' krijgen een prijs. Het winnende team mag zondag 20 maart 2016 meedoen aan de landelijke finale van 'Table Stars The Battle' in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Wil je iemand aanmoedigen? (Groot)ouders, broertjes, zusjes, vrienden en kennissen zijn welkom om op woensdag 7 oktober van 13:30 tot 17:30 uur te komen kijken bij Tafeltennis Zwolle aan de Albert Cuypstraat 1A in Zwolle.