Vier of vijf Zwolse clubs door in beker

Sport

ZWOLLE - Berkum, Be Quick '28, ZAC en CSV '28 hebben zich geplaatst voor de knock out-fase van de districtsbeker. Dieze West is ook zo goed als zeker.

Dieze West speelt dinsdag de laatste groepswedstrijd thuis tegen Genemuiden en kan alleen bij een heel dikke nederlaag op doelsaldo worden gepasseerd door WHC. Berkum speelt dinsdag het laatste groepsduel tegen d'OIde Veste '54. Beide ploegen zijn al zeker van plaatsing. In de poules met eersteklassers en hoofdklassers gaan twee van de vier ploegen door. In de poules voor lagere klassen één.

ZAC won zaterdag de laatste wedstrijd met 1-0 van 's-Heerenbroek en eindigde daardoor bovenaan in een groep met verder Wijhe '92 en Hatto Heim. Vierdeklasser CSV '28 boekte een knappe zege bij derdeklasser Lutten (2-3) en finishte daardoor als eerste in een groep met verder Ulu Spor en SV Zwolle.
Be Quick '28 won heel knap een groep met BCV, Hoogeveen en (hoofdklasser) MSC ondanks een 0-1 nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Hoogeveen.

Voor de overige Zwolse ploegen zit het bekertoernooi erop. Zwolsche Boys won zaterdag met 2-3 van SVI, ondanks een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Beide ploegen waren al uitgeschakeld. Wijthmen en VSW speelden 1-1 in een groep die door Raalte is gewonnen.
Eersteklasser WVF behaalde een bemoedigend resultaat op bezoek bij hoofdklasser Staphorst (1-1).