SportService Zwolle wint organisatieadvies

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - SportService Zwolle wint 10.000 euro aan organisatieadvies van Lysias Consulting Group. Toon Kannekens, directeur van de SportService, is zeer blij met deze prijs. ''Wij zijn een organisatie die zich steeds verder doorontwikkelt en sport en bewegen in Zwolle groot wil maken. Deze prijs helpt ons daarbij.''

Lysias Consulting Group schreef ter ere van haar tienjarig bestaan een prijsvraag uit waarin maatschappelijke organisaties en overheden mee konden dingen naar een gratis organisatieadvies. Toon Kannekens stelde de winnende adviesvraag. 'Hoe bouwen we een volledig subsidieafhankelijke uitvoerende organisatie uit tot een maatschappelijk ondernemende organisatie die het product sport in de meest brede zin vermarkt?'.

Rebecca Gerritse, adviseur bij Lysias, licht de keuze voor de adviesvraag toe: 'Lysias is een ondernemend en creatief advies- en interimmanagementbureau voor beleid en organisatie. SportService Zwolle stelt ons een inspirerende en verbindende vraag die bij veel maatschappelijke organisaties leeft. Dit soort vraagstukken passen goed bij onze expertise. We gaan hier graag mee aan de slag.''

SportService Zwolle voert het sportbeleid van de gemeente Zwolle uit. Doel van dit beleid is het verhogen van de sportparticipatie van kinderen en jongeren in Zwolle (0-18 jaar), het behouden en versterken van de sportinfrastructuur. SportService werkt samen met partners uit het onderwijs, de wijk en de sportverenigingen. Ook de verbinding met andere gemeentelijke beleidsterreinen zoals onderwijs, welzijn, gezondheid en jeugdbeleid wordt voortdurend gelegd.  SportService is nu volledig gesubsidieerd door de gemeente Zwolle. Geld voor het inhuren van extern advies  is er meestal niet.

Maatschappelijk ondernemerschap is voor SportService Zwolle de sleutel om zich verder te ontwikkelen. De behoeften van sportverenigingen en inwoners in Zwolle wil de organisatie nog  meer centraal stellen in haar uitvoeringsprogramma. De adviseurs van Lysias adviseren SportService Zwolle over mogelijkheden en aanknopingspunten voor dit type ondernemerschap in de toekomst.