Sjoerd Huisman geeft startschot voor inline-skateclinics

Sport

ZWOLLE - Ter voorbereiding van het EK Inline-skaten, dat van 29 juli tot en met 6 augustus in Zwolle en Heerde plaatsvindt, organiseert SportService Zwolle in samenwerking met de KPN Junior Schaatsclub in de Zwolse wijken verschillende sportkennismakingstrajecten.

Deze trajecten, voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen, bestaan uit binnenschoolse en naschoolse clinics met als afsluiting een inline-skate evenement. Op deze manier willen SportService Zwolle, als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid, en de KNSB, de kinderen kennis laten maken met inline-skaten en wordt een directe link gelegd tussen breedtesport en  topsport.
Sjoerd Huisman, Nederlands kampioen in 2010, geeft op 16 juni het startschot voor deze inline-skateclinics.

Afsluitend evenement
Als afsluiting van het sportkennismakingstraject wordt in week 28 een afsluitend evenement georganiseerd op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas. Alle kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 die deel hebben genomen aan de binnen- en naschoolse clinics worden hiervoor uitgenodigd. Deze afsluiting vindt buiten schooltijd plaats. Kinderen kunnen zelf kiezen of zij hier aan mee willen doen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden