FC Zwolle op de pijnbank

ZWOLLE - Wat de opmaat voor het kampioenschap van FC Zwolle had moeten zijn draaide uit op een gigantische deceptie. Het duel in eigen huis tegen de enig overgebleven concurrent RKC, werd met 0-3 verloren en daardoor zijn de titelkansen aanmerkelijk geslonken. In de 7e minuut kwamen de gasten al aan de leiding door een benutte strafschop van Fred Benson. De gehele eerste helft was de ploeg uit Waalwijk de bovenliggende partij en de FC mocht blij zijn dat dat het tot de rust 0-1 bleef. In de 57e minuut moest de FC met tien man verder omdat Jeroen Drost van scheidsrechter Kevin Blom terecht een rode kaart kreeg te zien. Dit werd snel afgestraft door een treffer van ex FC Zwolle-speler Derk Boerrigtrer, na een fout in de verdediging. Maar het werd nog erger. Elf minuten voor tijd mocht RKC opnieuw een strafschop nemen na een overtreding van doelman Leon ter Wielen. Ook dit keer was het vanaf elf meter raak. De verslagenheid was groot. De overwinning was echter dik verdiend. De spanning is weer helemaal terug, nadat FC Zwolle een voorsprong van elf punten heeft gehad.