Nominaties Zwols SportGala moeizaam opgang

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Voor de eerste editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 21 januari zijn tot nu toe 32 kandidaten voorgedragen. Dit aantal moet nog minimaal worden verdubbeld, meent de organisatie.

In de categorie `Sportman van het jaar´ is tot dusver slechts een sporter   voorgedragen. In de race voor de titel `Sportvrouw van het jaar´ zijn op dit moment Jascha Slot-Eefting, Kirsten Lanz, Suzanne Herpel, Kirsten Wild en Lydia Mossel voorgedragen.

Het aantal nominaties voor `Sporttalent van het jaar´ kan ook zeker omhoog. De strijd gaat momenteel tussen Bas Tietema, Maxime Kerstholt, Nina Beekman, Rick Mensink, Wisse Jonker en Max Malestein.

De damesploeg van voetbalvereniging Be Quick ´28 is tot nu toe het vaakst voorgedragen in de categorie `Sportploeg van het jaar´. Daarnaast zijn ook Landstede Basketbal ZAC U14 jongens, ZSR Boreas Lichte Heren ´11, Swol 1894 onder de 15 en Swol 1894 heren 1 voorgedragen. Voor `Sport(st)er met een beperking van het jaar´ zijn momenteel Nanette van Asselt-van Ewijk en Jitske Visser door het publiek genomineerd. De `Sportvrijwillig(st)er van het jaar´ is een populaire categorie. Warner Bruin Slot, Martijn van Dijk, Yvette Koops-de Smidt, Martin Westerbeek, Peter van Grootheest en de familie Halfwerk staan op dit moment op de voorlopige SportGala Zwolle nominatielijst.

Voor de Sportcoach van het jaar heeft de organisatie tot nu toe vier nominaties binnen gekregen, Art Langeler, Henk Sporkslede, Christiaan Doll en Jascha Slot-Eefting.


De `Sportstimuleringsprijs´ blijft ook nog een beetje achter. Onder deze prijs vallen allerlei sportprojecten, sportinitiatieven en sportactiviteiten. Bijvoorbeeld een sporttoernooi voor kinderen met een beperking of een sponsorloop op een basisschool.

De jury nomineert uiteindelijk drie genomineerden per categorie, deze worden op 1 januari 2012 bekend gemaakt. Nomineren kan nog tot en met 31 december, via de website www.sportgalazwolle.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden