Afbeelding
Pedro Sluiter

HFC Storica is gematigd positief, maar schrikbeeld uitsluiting blijft hangen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Met drie in plaats van vijf strafpunten en een verlaging van de geldboete van 500 naar 300 euro sluit HFC Storica het boek van de vechtpartij na het duel tegen Nieuwleusen op 3 oktober. Helemaal vergeten kan de vereniging het incident niet.

De langdurige schorsing van drie spelers en de voorwaardelijke straf van uitsluiting blijft gehandhaafd, wat betekent dat bij een nieuw incident in de komende twee jaar de club uit de competitie wordt gehaald. En dat is geen loos dreigement van de KNVB, zo bleek afgelopen week. De Turkse Voetbal Vereniging (TVV) uit Enschede is namelijk uit de competitie gehaald naar aanleiding van een voorwaardelijke straf die het dit voorjaar kreeg. Deze maand ging de club weer over de schreef.

Dat schrikbeeld blijft als een sluier hangen over de vereniging van Het Hoge Laar. “We hebben van de week nog met elkaar om de tafel gezeten. Over hoe we dit kunnen voorkomen in de toekomst. We moeten de interne organisatie aantrekken”, stelt Freddy Jansen, clubman sinds jaar en dag.

Het bestuurslid is gematigd positief over de teruggeschroefde straf. “Wij vonden het verschil met Nieuwleusen (1 punt aftrek en 100 euro boete) erg groot. Als je ziet wat wij gedaan hebben om de calamiteiten beperkt te houden en dat spelers ook door ons zelf zijn geschorst. Wij hadden gehoopt op een gelijke straf”, aldus Jansen, die aangeeft dat de KNVB het Storica kwalijk neemt dat de spelers die een rode kaart hadden gekregen (Stefan Pelleboer en Bertus Finke) na afloop het veld weer opkwamen. Boekhoff, die zich ook mengde in de vechtpartij, en Pelleboer hadden zich bij de schorsing neergelegd. Finke ging in beroep, maar zonder succes. Met een schorsing tot juni 2016 is de oud-speler van Dieze West het zwaarst bestraft. Zijn rode kaart was terecht en het is kwalijk dat Finke zich weer op het veld begaf, oordeelde de beroepscommissie. Uitsluiting van spelers, waar Jansen eerder bang voor was, is echter niet aan de orde. Dat betekent dat Finke en Boekhoff de jeugdteams die zij onder hun hoede hebben, kunnen blijven trainen.

Tegenover deze kleine meevallers staat een sportieve aderlating voor het eerste elftal, te weten het vertrek van smaakmaker Edward Herrera-Ospina. Door zijn verhuizing van Biddinghuizen naar Hoofddorp liet de baltovenaar zich overschrijven van Storica naar AFC DWS, waar hij vorig weekeinde al gelijk succesvol was in de beker. Herrera maakte in 2011 de overstap van HTC naar Storica. “Jammer dat die is vertrokken. Het is een speler met bijzondere kwaliteiten.” Terug van weggeweest is de ervaren verdediger Erik Pol.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30