Afbeelding
Pedro Sluiter

SV Zwolle en Nijlant zijn blij met elkaar

Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Joshua Nijlant heeft zijn aflopende contract bij SV Zwolle met een jaar verlengd. Nijlant is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen op Sportpark De Marslanden en aast op een stap omhoog.

Voor het seizoen had Nijlant al laten weten dat Zwolle voor promotie ging en tot dusverre lijkt dat niet te hoog gegrepen. Zwolle is al verzekerd van nacompetitievoetbal door de winst van de eerste periode en won zondag de topper in 4H van Dalfsen. Door de 4-3 zege verstevigde het de koppositie.

In een wedstrijd die op en neer ging had Dalfsen het beste veldspel, maar was Zwolle de meest dreigende ploeg. Een hectisch eerste bedrijf werd afgesloten met een 3-2 stand De Zwolse goals kwamen van Melvin Hofman, Jimmy Eikelboom en Ingmar Jonker (strafschop). Eikelboom maakte na uur spelen 4-2 uit een vrije trap, maar een benutte strafschop van Dalfsen zorgde nog voor een spannende slotfase. Gescoord werd er niet meer, ondanks kansen aan beide zijden.

"Je moet roeien met de riemen die je hebt", zegt Nijlant over de wedstrijd, daarmee doelend op drie blessures waardoor hij iets behoudender, en directer, speelde dan normaal. Nijlant heeft het juist het voetbal er weer in gebracht.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden