Afbeelding
Frank van Hienen

RINGS Gala Tabonon toont verbetering aan: ‘Positieve sfeer meegenomen’

Sport

(door Wouter Foppen)

ZWOLLE – Vechtsportgala’s, ze stonden de laatste jaren nou niet echt in een positief daglicht. Incidenten waren meer regelmaat dan uitzondering en daardoor verdwenen verschillende evenementen van de agenda. Zo ook in Zwolle, tot zondagavond. Sportschool Tabonon liet zien hoe het wel moet.

Het is niet eens onterecht, zo stelt Hanieh Kamran. De Zwolse is eigenaresse van Tabonon en snapt dat de buitenwereld nog altijd met gefronste wenkbrauwen naar de sport kijkt. “Er zijn in het verleden ook wel wat dingen fout gegaan.” Maar Kamran is een voorvechter, liefhebber en doet er alles aan om het beeld zo snel mogelijk naar het positieve te draaien. Ze zit in een speciale landelijke werkgroep en hoopte ook met het RINGS Gala van zondag een slag te slaan. En dat lukte maar wat goed.

In ontmoetingscentrum Het Anker is de publieke belangstelling groot. Zwolle loopt uit voor haar lokale helden, waaronder Daphne van Vilsteren. Zij sloopt haar tegenstander nog voor de reguliere rondes voorbij zijn. Het heeft een orkaan van gejuich tot gevolg. “Ja, geweldig zeg, mooi he? Bij Tabonon hangt zo’n leuke sfeer en die sfeer hebben we meegenomen naar het gala. Of de vechter nou wint of verliest, hij wordt altijd toegejuicht. Iedereen is een winnaar”, stelt een dik tevreden Kamran.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden