Veerkrachtig PEC Zwolle is dichtbij een stunt tegen PSV

ZWOLLE - PEC Zwolle liet het thuispubliek in Eindhoven de hele tweede helft peentjes zweten, maar stapte uiteindelijk met lege handen van het veld tegen PSV (3-2).

Na een stormachtig begin met kansen over en weer werd PEC Zwolle een half uur lang van het kastje naar de muur gestuurd en mocht het een wonder heten dat het bij rust 2-2 stond. Pereiro scoorde twee keer in een fase dat PSV de bal heel gemakkelijk rond liet gaan op de helft van PEC. Vrijwel uit het niets creëerde PEC een strafschop die Bram van Polen in de 39ste minuut binnenschoot. Diezelfde Van Polen stelde Lars Veldwijk met een prachtige pass in staat de gelijkmaker binnen te rammen.

Doelman Kevin Begois, die zich had verstapt, was toen al vervangen voor Boy de Jong. De Jong maakte een verdienstelijk Eredivisie-debuut, maar kon niet voorkomen dat Luuk de Jong een kwartier voor tijd de winnende treffer binnenkopte. PEC dacht nog een strafschop te verdienen toen Queensy Menig op de rand van ‘de zestien’ werd getorpedeerd door PSV-verdediger Isimat, maar scheidsrechter Higler zag er geen overtreding in.