Afbeelding

Lydia Mossel vergezelt Van der Geest op podium Sportgala

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Presentator Dennis van der Geest wordt zaterdag 23 januari tijdens het vijfde SportGala Zwolle bijgestaan door Lydia Mossel. De voormalig topkarateka uit Zwolle was tijdens de allereerste editie van het Zwolse sportfeest één van de genomineerde sportvrouwen en kijkt er nu naar uit om Van der Geest op het podium te assisteren. “Heel leuk. Ik heb nog geen editie gemist en heb echt heel veel zin in het komende gala”, aldus de Zwolse.

Tijdens haar carrière als karateka werd Lydia Mossel maar liefst achttien keer Nederlands kampioen, won één keer brons op het EK en zegevierde op een groot aantal internationale toernooien. “Ik sport nog altijd heel fanatiek. Twee avonden per week geef ik karateles en zelf sport ik eigenlijk elke avond”, vertelt de sportvrouw, die op tienjarige leeftijd werd geconfronteerd met diabetes. Op haar twaalfde kreeg zij al een insulinepomp, maar Mossel twijfelde geen moment om te stoppen met sporten. Door haar ervaringen als topsporter met diabetes is zij sinds 2012 actief als ambassadeur van de Bas van de Goor Foundation. De missie van de foundation is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

In het dagelijks leven is de voormalig topkarateka werkzaam als docent op de Zwolse basisschool Montessori. “Ik geef vier dagen per week les aan groep 6-7-8. Dat is heel leuk om te doen”, stelt Mossel, die bovendien goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in sportstad Zwolle. “Op sportgebied ontwikkelt de stad zich nog steeds en ik vind het mooi om tijdens het SportGala Zwolle mijn steentje bij te dragen aan het jaarlijkse sportfeest voor zowel top- als breedtesport.” Het thema van het vijfde SportGala Zwolle is ‘Oosterse vechtkunst’ en mede daarom is organisator Sportief Zwolle erg blij met de inbreng van Van der Geest en Mossel.