Afbeelding

SV Zwolle kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - SV Zwolle is terug in de derde klasse. De ploeg van trainer Joshua Nijlant veroverde zondag de titel in de vierde klasse H door een zinnenprikkelende 2-3 zege in Dalfsen. Concurrent Diepenveen verloor verrassend met 2-3 van laagvlieger De Gazelle.

Jimmy Eikelboom kroonde zich zeven minuten in blessuretijd tot Zwolse held door de 2-3 binnen te schieten. “Ik had het geluk dat ik aan het einde van die aanval stond”, zegt de van Wijhe ‘92 afkomstige aanvaller over die beslissende counter. “Zij moesten wel en gooiden alles naar voren toe. Wij konden omschakelen. Na die 2-3 was het wel gebeurd.” Hoewel er ook na dat doelpunt in de 97ste minuut nog een minuut of zeven werd bijgetrokken, kwam Zwolle niet meer in de problemen. Na het goede nieuws uit Diepenveen volgde de tweede vreugde-explosie.

Halverwege de wedstrijd was het nog onwaarschijnlijk dat Zwolle de titel deze zondag zou pakken. Het stond met 2-1 achter tegen Dalfsen.

Trainer Joshua Nijlant vond SV Zwolle in de eerste helft veel te passief. "Met tweede ballen zaten we er telkens niet goed bij. Toen heb ik het middenveld wat verzwaard. We hebben ons wat aangepast, want Dalfsen had teveel spelaandeel."

Na de gelijkmaker in de 65ste minuut van Patrick Maat, die ook al de 1-1 voor zijn rekening had genomen, volgde een zenuwslopend laatste deel van de wedstrijd. "De 3-2 was dichterbij dan de 2-3", geeft Nijlant toe. "Maar ja, zij moesten winnen en wij niet. We hebben toen het middenveld nog wat verzwaard en zijn met twee snelle jongens voorop gaan spelen." Het was een speelwijze die diep in blessuretijd tot de winst leidde.

"Op beslissende momenten staan we er wel", vindt Nijlant. "Vandaag waren we heel agressief. Ik vind het wel moeilijk om aan te geven wat onze grootste kracht was dit seizoen, maar ons middenveld was in ieder geval heel erg sterk."

Matchwinner Eikelboom is niet verrast over het kampioenschap van Zwolle. "Ik wist wel dat er een sterke selectie was toen ik hier naar toe kwam. Ik had namelijk geen zin om tegen degradatie te gaan spelen." Eikelboom treft volgend seizoen in de derde klasse de club waar hij opgroeide en vorig jaar vertrok. Wijhe '92 is namelijk gedegradeerd uit de tweede klasse. Trainer Nijlant kijkt al uit naar volgend seizoen. "Ik denk dat we meer aan voetballen toekomen."

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden