Sharmaine Oerbekke op weg naar een score.
Sharmaine Oerbekke op weg naar een score. Travelbags/HV Zwolle

Winst voor mannen en vrouwen van Travelbags/HV Zwolle

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - Zowel de heren als de dames van Travelbags/Handbalvereniging Zwolle hebben zondag geen steken laten vallen in de strijd om de bovenste plaatsen in respectievelijk de tweede en de eerste klasse.

Het eerste damesteam zit helemaal in de Sinterklaassfeer en leverde een wedstrijdverslag in rijmvorm:

Op deze koude zondagochtend stond de wedstrijd tegen Haarle gepland. Shotto (sponsor) was voor de foto vandaag present. De scheidsrechter had in zijn agenda een andere tijd opgeschreven, daarom is hij zo lang weg gebleven. De dames van Zwolle bleven hun concentratie houden, daarentegen was het Haarle die het lange wachten een beetje benauwde. Uiteindelijk was de scheidsrechter daar, dus beginnen maar!

Zwolle wachtte op het startsignaal met smart en gingen daardoor goed van start. Zwolle speelde snelle aanvallen en konden daardoor lekker ballen. De stand liep goed uit en het publiek maakte veel geluid. De ruststand was 15-7, maar daar is het uiteindelijk niet bij gebleven.

In de tweede helft ging de keeper van Haarle een paar keer naar de kant en gooide Taylor de ballen er in van afstand. Hier is het niet bij gebleven, aan de kant van Zwolle werden er veel twee minuten gegeven. Toch hield Zwolle de voorsprong vast en was een 33-26 eindstand gepast.

Na de wedstrijd kregen we een verrassing van de Italiaanse Sint. We kregen een paar cadeaubonnen uitgeprint.Volgende week zijn we bij Heino te gast, dus zet dat in jullie agenda alvast. Om 12:25 uur spelen we uit en halen we hem binnen die buit.

Heren slaan aanval af

Heren 1 speelde de vierde en laatste thuiwedstrijd van Travelbags/HV Zwolle deze zondag in Sporthal Zwolle-Zuid. De dames A, dames 1 en jongens C1 wisten allemaal de punten thuis te houden.

Koploper Zwolle kende tegen naaste achtervolger een goede start en wist al snel op een voorsprong te komen van 4-0. Dankzij snelle aanvallen werd de voorsprong uitgebreid, maar vanaf 7-1 verslapte de verdediging van Zwolle. Donar wist het gat van zes punten nog halverwege de eerste helft te verkleinen naar drie. Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft werd het doel aan beide kanten om en om gevonden. Zwolle ging de rust in met een voorsprong van 13-9.

In de tweede helft ging de score weer gelijk op. Van de doorgaans sterke verdediging van Zwolle was deze wedstrijd weinig te zien. Donar wist hierdoor vaak door de verdediging heen te lopen. Tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het verschil nog drie doelpunten. Vanaf de 19-16 wist Zwolle binnen korte tijd vijf doelpunten te maken. Donar kon in deze periode slechts eenmaal het doel vinden.

Uiteindelijk stond er een comfortabele 26-18 op het scorebord. Bart Kroeze was topscorer aan zwolse zijde met 9 treffers, gevolgd door Rik Talens (5), Luuk Broers (4), Igor Klomp (3), Erwin van der Meij (3), Robert ter Stege (2).

Op de ranglijst van 2A (Noordoost) verdedigt Zwolle nu een voorsprong van vier punten op nummer twee Reehorst 2 en zes punten op OBW. Zaterdag spelen de heren in Arnhem. Om 20:30 uur is hekkensluiter AES 3 de tegenstander.