Afbeelding

HTC door met trainer Van Dijk

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Joop van Dijk en Joram Hendriks verlengden deze week hun contracten bij respectievelijk vierdeklasser HTC en derdeklasser SVI. De hoofdtrainers zijn bezig aan hun eerste seizoen.

Volgens een persbericht van HTC ziet Van Dijk voldoende mogelijkheden om verder te bouwen met de jonge selectie. HTC is de huidige nummer elf in de vierde klasse C. Het won afgelopen weekeinde verrassend van Zwolsche Boys. Dat was pas de derde zege van dit seizoen.

Van Dijk, jarenlang vooral werkzaam als assistent-trainer, nam bij HTC het roer over van Elvin Matuankotta. Matuankotta genoot bij HTC het vertrouwen van de spelersgroep en wilde zelf ook graag verder, maar het voetbalbestuur van de tuinders besloot anders. Matuankotta ging vervolgens aan de slag bij Wijthmen. Wijthmen en HTC ontlopen elkaar dit seizoen weinig. Momenteel staan ze zelfs op gelijke hoogte, met elf punten uit twaalf duels. HTC neemt het zaterdag op tegen Reaal Dronten, de enige club waar Van Dijk eerder als hoofdtrainer werkte (in de seizoenen 12/13 en 13/14).

SVI in de lift

De contractverlenging van Hendriks bij SVI komt niet als een verrassing. De oud-speler die vorig seizoen assistent was van trainer Stephan Rahantoknam presteert goed met een selectie die bijna zonder uitzondering bestaat uit eigen jeugdspelers. SVI kwam vorig seizoen net tekort voor handhaving in de tweede klasse.

De resultaten in het huidige seizoen (tweede plek in derde klasse, nog actief in districtsbeker) laten volgens de vereniging zien dat het eerste elftal weer in de lift zit. "Wij feliciteren Joram Hendriks en zijn team met dit resultaat en de verlenging van zijn aanstelling", meldt SVI op de eigen website.