Ontzetting bij de spelers van PEC Zwolle
Ontzetting bij de spelers van PEC Zwolle Hans Smit

Drama voor PEC Zwolle in laatste tien minuten bekerduel

ZWOLLE - PEC Zwolle is in eigen huis uitgeschakeld door FC Utrecht in de achtste finales van het toernooi om de KNVB Beker.

Lange tijd was een mentale opsteker in de maak, maar in de laatste tien minuten ging het mis voor de ploeg die het dit seizoen zo moeilijk heeft. Door een doelpunt vanaf elf meter in de 93ste minuut won FC Utrecht in het Mac3Park stadion met 1-2.

Spits Nicolai Brock-Madsen zorgde al na acht minuten voor een voorsprong door een mooie aanval over rechts met een knap schot af te ronden. Een verlossing voor de Deense huurling die worstelt in de competitie. In zeven duels kwam hij niet tot scoren. Tegen de amateurs van DVS'33 in de beker was hij voor het laatst trefzeker.

Utrecht zette daar lange tijd heel weinig tegenover en mocht blij zijn dat het met slechts een doelpunt verschil de kleedkamer kon opzoeken. In de tweede helft werd PEC echter steeds meer onder druk gezet en tien minuten voor tijd scoorde Kevin Conboy met een kopbal de gelijkmaker.

Het drama voltrok zich in blessuretijd toen Dirk Marcellis Utrecht-spits Richairo Zivkovic iets te hard aanpakte in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bjorn Kuipers wees naar de stip en Zivkovic klaarde zelf vakkundig het klusje vanaf elf meter.