Afbeelding

Hoekstra langer bij Berkum

Sport

ZWOLLE - Arno Hoekstra is ook in het voetbalseizoen 2017/2018 hoofdtrainer van VV Berkum. De veertigjarige coach, die in het Friese Oldeberkoop woont, zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw éénjarig contract bij de Zwolse zaterdag-eersteklasser.

"We waren er vlot uit, het gevoel was goed van beide kanten", aldus Hoekstra. "We mogen, als je naar de prestaties tot nu toe kijkt, zeker tevreden zijn maar we willen méér. We zijn zeker nog niet klaar", verzekerde de ambitieuze oefenmeester. Bij zijn aantreden kreeg hij de taak te bouwen aan een eerste elftal dat op termijn kan presteren als stabiele hoofdklasser.

Hoekstra zit nu in zijn eerste jaar bij Berkum en de trainer kan terugkijken op een uitstekende start bij de Zwollenaren. Onder zijn supervisie pakte de hoofdmacht de eerste periodetitel in de eerste klasse D en na dertien wedstrijden ging Berkum onlangs als koploper de winterstop in.

Talent in de dop geknakt

Voordat hij naar Berkum kwam was Hoekstra hoofdtrainer van zondag-eersteklasser FVC in Leeuwarden. Eerder stond hij liefst vijf jaar aan het technische roer bij eersteklasser d’Olde Veste ’54 in Steenwijk, waar hij niet alleen de hoofdmacht onder zijn hoede had maar eerder ook de beloften en de A-junioren. Bij d’ Olde Veste keerde hij begin 2015 nog een half seizoen terug als interim-hoofdtrainer.

Als jong en getalenteerd voetballer kwam Hoekstra uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures maakten een voortijdig eind aan zijn carrière als actief speler.