Be Quick '28 wil met nieuwe trainer naar eerste klasse

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De Zwolse trainerscarrousel draait op volle toeren. Met het vertrek, na dit seizoen, van Wilfred Westerhuis bij Be Quick '28 en het aangekondige afscheid van Stephan Rahantoknam bij Dieze West ligt de weg voor laatstgenoemde vrij om bij zijn oude club aan de slag te gaan. Dit is echter niet meer dan een suggestie van de schrijver dezes.

"Ik begrijp het. Dat is niet zo moeilijk. Die jongen heeft hier gevoetbald en is nu vrij. Maar zover zijn we nog niet. We gaan nu eerst inventariseren", zegt Michel Westerbeek, bestuurslid voetbalzaken, desgevraagd.

Rahantoknam liet zich al eens ontvallen dat hij het jammer vond dat hij vorig seizoen niet was benaderd door de club waar hij successen vierde als speler. Be Quick '28 koos voor, de eveneens nog vrij onervaren, Westerhuis. Die keuze pakte achteraf gezien niet goed uit. De ploeg heeft na een stroeve start de stijgende lijn inmiddels wel te pakken in 2H, maar volgens het bestuur is Westerhuis niet de juiste man op de juiste plek. "Het blijkt dat we op bepaalde punten niet op één lijn liggen. Daar wil ik verder niet op ingaan. We willen elkaar niet beschadigen. Maar het is niet alleen een gevoel geweest. Er is een paar dingen de revue gepasseerd waardoor wij hebben besloten, met de tc en het hoofdbestuur, niet met elkaar door te gaan. Als je met elkaar werkt, is er een klik of niet. Als die er niet is, moet je eerlijk zijn naar elkaar", zegt Westerbeek.

Be Quick '28 hoopt met de volgende trainer weer richting de eerste klasse te gaan. Om die reden is bijvoorbeeld Zwollenaar John Beijen, eerder werkzaam bij WVF en Zwolsche Boys, geen logische optie. Beijen is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Meppel en is 'in de markt', maar niet in het bezit van TC 1. "De ambitie is wel om binnen één, twee jaar weer richting de eerste klasse te gaan", aldus Westerbeek.

Bekijk hier een bericht met meer Zwols trainersnieuws.