Afbeelding

Manege Zwolle viert jubileum met paardrijbroeken

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Manege Zwolle viert op 2 januari haar éénjarig bestaan. Ter ere van het jubileum krijgt ieder nieuw lid in de maand januari een paardrijbroek cadeau.

Manege De Haerst (aan de Haersterveerweg) ging in 2015 failliet en werd in januari 2016 overgenomen door Ester van der Steenhoven en Bram Jaarsveld. Het was een druk jaar voor de kersverse manege-eigenaren. "Het opnieuw opstarten en opknappen van een bedrijf kost tijd, maar we hebben gelukkig een club heel fijne mensen om ons heen verzameld. We kijken dus terug op een goed eerste jaar. We merken dat steeds meer mensen het bedrijf weten te vinden en krijgen veel enthousiaste reacties op de lessen en activiteiten die we organiseren”, zegt Jaarsveld.
Het overnemen van het bedrijf betekende voor de nieuwe eigenaren heel veel opknapwerk. In de afgelopen maanden is er uiterlijk al veel veranderd op het bedrijf aan de A28. Er hangen nieuwe reclameborden, delen van het erf zijn opnieuw bestraat, het houtwerk is geschilderd en een groot deel van de daken is vernieuwd. Jaarsveld: “Het afgelopen jaar is er nog geen week geweest waarin er niets opgeknapt is.”

Lesaanbod
Manege Zwolle biedt een uitgebreid lesaanbod voor zowel kinderen als volwassenen. “Of je nu nog nooit op een paard gezeten hebt, vroeger veel gereden hebt en het weer wilt oppakken of juist heel veel ervaring hebt en verder wilt trainen; iedereen is welkom in onze lessen. Onze ervaren instructrices zijn allemaal gediplomeerd en we hebben voor iedereen een passend paard of pony", aldus Van der Steenhoven.

Voor de beginnende ruiters biedt de manege een speciale opstapcursus. Hierin wordt de nieuwe ruiter stap voor stap meegenomen in de basisbeginselen van het paardrijden. Voor de meer gevorderde ruiters is er een afwisselend lesprogramma waarin dressuur, springen, western en voltige (turnen te paard) aan bod komen. Bij alle activiteiten staan veiligheid en plezier voor mens en paard voorop.

Jubileumactie
Om het eenjarig jubileum van Manege Zwolle te vieren, is er een speciale actie voor nieuwe leden. Iedere ruiter die zich in januari aanmeldt voor lessen, krijgt een gratis paardrijbroek cadeau. Bestaande leden die een nieuw lid aandragen, krijgen een t-shirt.

Afbeelding
Afbeelding