Younes Namli met Youness Mokhtar (7) na de 2-0.
Younes Namli met Youness Mokhtar (7) na de 2-0. Pedro Sluiter

PEC Zwolle wint met 4-0 van Cambuur in laatste oefenwedstrijd

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen met gemak gewonnen van eerste divisionist Cambuur Leeuwarden.

In het Mac3Park stadion won de ploeg van John van 't Schip met 4-0 na een 3-0 ruststand. Doelpunten kwamen van Ryan Thomas, Youness Mokhtar, Piotr Parzyszek (in de eerste helft) en nogmaals Mokhtar (in de 63ste minuut).

Van 't Schip zag, met name in de eerste helft, veel mooie aanvallen. "Ik denk dat we goeie goals hebben gemaakt, mooie aanvallen over de zijkanten. Dat zag er goed uit. We hebben de voorbereiding op een goede manier afgesloten. Dat wilden we ook voor eigen publiek. Maar nu is het belangrijk dat we die ingeslagen weg voortzetten in de competitie." Een verbeterpunt is het verdedigen bij corners: "Daar zagen we er twee keer niet heel sterk uit. Daar moeten we over praten." Dat hoekschoppen nog een achilleshiel vormen van PEC Zwolle werd ook al zichtbaar in de vorige oefenwedstrijd (2-2). FC Volendam scoorde twee keer uit zo'n standaard-situatie.

PEC speelde tegen Cambuur de hele wedstrijd in dezelfde opstelling: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Bakker, Saymak, Thomas, Namli, Parzyszek, Mokhtar.

Gegadigen voor de basis, zoals Stef Nijland, de van een blessure teruggekeerde Rick Dekker, Erik Israelsson en Dico Koppers speelden 's middags een wedstrijd met de beloften. PEC begint de competitie volgende week zondag, thuis tegen Roda JC. Aanvang 12.30 uur.