Afbeelding

Record aantal teams in zaalvoetbalcompetitie WRZV

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - De WRZV-zaalvoetbalcompetitie gaat op maandag 4 september van start met een record aantal van tachtig teams. De competitie wordt gespeeld op maandag- en woensdagavond en op beide avonden zijn er vier klassen (hoofdklasse, twee eerste klassen en tweede klasse).

De WRZV heeft voor komend seizoen liefst 15 nieuwe teams welkom geheten die zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de competitie. Teams met de meest fraaie namen die de revue passeren zijn Team Tiki Taka, Ballin, De Blauwe Muggen, Hermanos en de Mooie Mannen Brigade. Daarnaast hebben zich ook teams ingeschreven met spelers die hun voetsporen hebben verdiend in het betaalde voetbal bij FC Zwolle, zoals Ignacio Tuhuteru, Henk van Steeg, Jan Wicher Vellinga, Arjan Louwen en Tom IJzerman.

Het team van nieuwkomer De Haan Caravans is een bonte verzameling Zwolse zangers. Er was al Harm Wolters in het doel bij de Gebroeders Postma, maar ook het team van De Haan (uitkomende in de tweede klasse) blinkt uit met zang- en wellicht voetbaltalent. Bekende namen zijn Jordy van Vilsteren, Wimmie Bouma, Wesley Wolters en Antoon Wolters.

“We zijn in een paar jaar tijd behoorlijk gegroeid. In 2013 hadden we nog een kleine vijftig teams en nu zitten we al boven de tachtig teams, met daarnaast ook nog eens jeugd-, VO-scholencompetitie en daarnaast natuurlijk de jeugdzaalvoetbalacademie voor de jongste jeugd. Ook komend seizoen willen we kijken naar nog meer mogelijkheden om ook de veertigplussers te faciliteren in de zaal met een eigen competitie op andere avonden dan de maandag of woensdag. Ik zie hier een explosieve groei bij het veldvoetbal 7x7 en denk dat er in de wintermaanden, dan zeker ook animo moet zijn voor voetballen in de zaal. Kortom nog volop mogelijkheden en uitdagingen voor ons als WRZV", zegt voorzitter Freddy Eikelbooom.

Nieuwe initiatieven

De WRZV wil er zoveel mogelijk voor iedereen zijn. Dat betekent sportbeoefening voor jong en oud uit alle geledingen van de samenleving. Afgelopen twee seizoenen zijn wij in samenwerking met SportService Zwolle er in geslaagd om een jeugdzaalvoetbalacademie, jeugdcompetitie en VO-scholencompetitie op te zetten. Komend seizoen zijn los van de reguliere competitie ook initiatieven en mogelijkheden voor de leeftijdscategorieën 35, 40 en 45-plus Naast de recreatieve voetbalavonden op de dinsdag, donderdag en of vrijdag ook eenmalige ‘goud van oud’-toernooien voor deze groep voetballers.

Zaalvoetbalevenementen

Zoals ieder jaar worden ook dit jaar weer grote toernooien georganiseerd. Het eerste grote toernooi voor de jeugd, het Zwols jeugdkampioenschap, staat gepland op donderdag en vrijdag 28 en 29 december. In de avonduren wordt de tweede editie van de IJsselcup georganiseerd.

Aan dit prestigieuze toernooi doen naast de Zwolse teams (o.a. WVF, Dieze West, vv Wijthmen, oud FC/PEC Zwolle) ook regionale teams mee die gelegen zijn aan de IJssel (met o.a. DOS Kampen, DESZ, ESC, ’t Harde, VSCO’61, SEH en Hatto Heim). Voorts is er het Jopie van Kilsdonk-toernooi op 6 januari en natuurlijk in de maand juni de zomer cup en de kampioensavond voor de WRZV-kampioenen.

“We staan aan de vooravond van een nieuw en weer boeiend zaalvoetbalseizoen. We hebben er als WRZV weer naar uitgekeken. Alle activiteiten zijn volop in kaart gebracht en er staan weer veel zaalvoetbal activiteiten voor een brede doelgroep in de agenda. Komend seizoen wordt er weer volop in de zaal gevoetbald door de jeugd, senioren en natuurlijk onze voetballers met een lichamelijke of geestelijke beperking van WRZV de Boog. Zaalvoetbal is voor zowel jongens als meisjes, wat betekent dat er binnen het zaalvoetbal van de WRZV voor iedereen een plek is”, aldus Eikelboom.