PEC Zwolle eervol ten onder bij Ajax

AMSTERDAM – PEC Zwolle is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten bij Ajax. PEC maakte het Ajax in delen van de wedstrijd knap lastig, maar ging toch met 3-0 onderuit.

PEC had het in de beginfase moeilijk tegen Ajax. De thuisploeg kwam in de 6e minuut op voorsprong via Klaas-Jan Huntelaar. Daarna groeide PEC in de wedstrijd en kreeg het kansen op de gelijkmaker. In de tweede helft stopte PEC-doelman Diederik Boer een strafschop van Hicham Ziyech. Even later maakte de middenvelder zijn fout goed door de 2-0 voor zijn rekening te nemen (71ste minuut). Huntelaar bepaalde in de 88ste minuut de eindstand op 3-0.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden